Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Useljavate kod partnera: Pet savjeta da se osjećate ugodno

Useljavate kod partnera: Pet savjeta da se osjećate ugodno

Prije nego se uselite kod partnera važno je da uspostavite neka pravila, a ovo je važnih pet strategija koje će vam pomoći da se u partnerovom domu osjećate ugodno kao i u svom

VIDEO

Želite vaš odnos podići na višu razinu ili jednostavno krenuti naprijed sa svojim dugogodišnjim partnerom odlukom da živite zajedno. Velika je odluka odlučiti dijeliti svoj dom sa svojom značajnom osobom. 

Kad se preselite u postojeći partnerov prostor, u igri su mnogi čimbenici: granice, odgovornosti, uslužnost, financije, emocije, očekivanja. Možda u početku nećete osjećati kao da je to i vaš dom. 

POGLEDAJTE VIDEO (o zaljubljenosti):

Pokretanje videa...

00:35

Prije nego se uselite kod partnera važno je da uspostavite neka pravila, a ovo je važnih pet strategija koje će vam pomoći da se u partnerovom domu osjećate ugodno kao i u svom.

1. Cilj je zajedno stvoriti novi prostor iz starog prostora 

Izazov kod preseljenja je da zajedno stvorite zajednički prostor unatoč već postojećem prostoru koji pripada jednoj osobi. S vremenom će u 'novom' prostoru nastati mješavina zajedničkih stvari tako da ćete se oboje osjećati kao kod kuće, smatra psihoterapeutkinja Emmy Crouter.

2. Podijelite svoja očekivanja prije useljenja

Tko posprema suđe? Tko čisti zahod? Tko plaća namirnice? Realistična očekivanja korisna su tijekom rasprave o tome tko što, kada, gdje i zašto radi, kaže terapeut Jacob Kountz. Utvrdite koja očekivanja imate i obavijestite svog partnera dijeljenjem tih očekivanja. Umjesto da se prepustite nagađanju, a zatim, u konačnici, prepiranju oko preferencija i očekivanja koja nisu otkrivena na vrijeme, Kountz preporučuje dijalog na početku.

3. Upoznajte se s financijama i troškovima

Očekuje li se da podijelite njihovu trenutnu najamninu i režije? Koliko novca realno možete priuštiti da doprinesete životnim troškovima? Da biste izbjegli zamršene situacije, važno je riješiti sve financijske probleme prije useljenja - a to započinje otvorenom komunikacijom. 

Worried couple talking about their expenses

4. Uspostavite osnovna pravila i granice

 Bez obzira što to podrazumijevalo, presudno je da odmah na početku uspostavite neka pravila i granica koja su vama važni - pogotovo ako oboje većinu vremena provodite kod kuće.

5. Održavajte vlastiti život

Od svih savjeta za preseljenje s partnerom, ovo je možda najvažniji: to što živite zajedno ne znači da morate kompromitirati svoju individualnost. Bez obzira u čijem ste prostoru, vi ste i dalje neovisni ljudi koji osim zajedničkih imaju osobne interese i ciljeve, piše Well and Good.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje