Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Utočište kod Metkovića: Villa Danica u selu bez struje i vode

Utočište kod Metkovića: Villa Danica u selu bez struje i vode
1

Pokraj povijesnog mjesta Vid, sagrađena je na temeljima drevnoga grada Narone. Vila je primjer ekološke kuće u kojoj će se gostima dočarati nekadašnji način života i rada predaka...

VIDEO

Za uređenje stare obiteljske kuće u blizini Metkovića, koja se pretvorila u pravu ljepoticu, zaslužna je obitelj Musulin. Idejama i detaljima pridonijela je kako bi kuća, koja ima svoju priču i dušu, dočarala turistima vremena iz davnina, kad se mnogobrojna obitelj okupljala uz ognjište, za velikim obiteljskim stolom i stvarala sretne zajedničke trenutke.

POGLEDAJTE VIDEO (O obitelji koja je štagalj pretvorila u prekrasan dom):

Pokretanje videa...

01:29

Jer osjećaj za druženje i zajedništvo obitelj Musulin prenosi generacijama s koljena na koljeno ugošćavanjem dragih prijatelja i obitelji uz pjesmu i veselje, pa upravo to žele ponuditi i svima koji svrate do njih. Udaljena od užurbane gradske vreve, pruža gostima odmor za dušu i tijelo zahvaljujući lokaciji u osami ruralnog brdovitog područja.

Smještena je u ruralnome mjestu Dragovija, na tihom brdovitom području pokraj povijesnog mjesta Vid, sagrađenog na temeljima drevnog rimskoga grada Narone, što ujedno čini i arheološko nalazište na kojemu je sagrađen muzej. 

- Lokacija pruža mogućnosti biciklizma po brdovitom području, trekking, nordijsko hodanje, opuštajuće šetnje uz mirise brdskog bilja poput smilja i kadulje, vožnju lađom uz fotosafari na rijeci Norin, uživanje u domaćim specijalitetima poput žaba, jegulja i pršuta, izlete do Međugorja, Dubrovnika, Splita, Mostara... - govori nam Anđela Musulin, nevjesta Ivice i Nade, a koja je zadužena za promociju vile. 

Supruga Aja danima čisti naš stan iz snova od 164 kvadrata
Supruga Aja danima čisti naš stan iz snova od 164 kvadrata

Ideja za uređenje rodila se prilikom obnove zapuštene kuće iz koje se, kao i ostalih kuća, stanovništvo 60-ih godina iselilo u priobalna plodna područja doline Neretve u potrazi za boljim životom. Prilikom obnove kuće uloženo je mnogo truda i napora, prvotno u sanaciji kamenih zidova, kao i krova, te kompletnog uređenja interijera i eksterijera.

Prilikom uređenja želio se postići dojam seoskog dalmatinskog stila ovog brdovitog područja donjeg Poneretavlja. Interijer je prožet detaljima i materijalima starih vremena koji su spojeni s modernim kako bi se osigurali udobnost i komfor.

- Prilikom opremanja objekta rasvjetom koristili smo se starim petrolejskim svjetiljkama i ribarskim feralima prilagođenim LED izvorima svjetlosti - kaže Anđela.

Kuhinja i kamin spoj su drva, stare cigle i kamena. Blagovaonski stol i stolice također su izrađeni od stoljetnog hrasta, kao i stubište koje vodi na kat na kojemu se nalaze spavaće sobe.

- U selu Dragovija ne postoji infrastruktura. Međutim, čar kuće je samoodrživost te pruža gostima potpunu udobnost zahvaljujući prirodnim ekološkim izvorima napajanja struje i vode. Naime, kuća ima solarne panele, internet, a u slučaju kišnih dana postoje punjive baterije. Ima i pitku vodu te kišnicu iz čatrnje. Ovu kuću odlikuju i reduktori protoka vode, ekološki proizvodi za čišćenje, te reciklaža više od 80 posto otpada. Eksterijer čine bazen s ležaljkama i tušem, vanjski kamin te dječje igralište - nabraja.

Od ove turističke sezone kuća će moći pružiti sav potreban komfor za osam osoba. Dolaze im gosti iz europskih gradova od Londona, Pariza, Brisela, ali i Zagreba. Nema sumnje da Villa Danica gostima pruža odmor za dušu i tijelo zahvaljujući svom izgledu i udobnosti te samom lokacijom u ruralnom području u osami brdovitog područja gdje goste budi cvrkut ptica u netaknutoj prirodi uz miris ljekovitog bilja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:47

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'