Lifestyle

Komentari 12

Uvijek sve kužite? Samo pravi detektivi će riješiti ove zadatke

Uvijek sve kužite? Samo pravi detektivi će riješiti ove zadatke

Ako ste oduvijek smatrali da biste bili sjajan detektiv, okušajte se u rješavanju nekoliko zagonetki zbog kojih ćete morati razmišljati 'izvan kutije' i voditi se i svojom intuicijom

Ovih nekoliko zagonetki je vrlo popularno na društvenim mrežama, iako ih uspješno riješiti može tek nekolicina ljudi.

Zato, nemojte očajavati ako zapnete, nego se koncentrirajte i nastavite razmišljati. U nekim slučajevima su bitni sitni detalji, dok u drugima morate pokazati maštovitost. Dakle, da počnemo...

1. Netko tu 'muti' 

Supruga je u nedjelju pronašla mrtvog supruga i odmah obavijestila policiju. Svi koji su se nalazili u kući su dali izjave, koje su glasile ovako: 

Supruga je rekla da je spavala; batler je rekao da je čistio; vrtlar je rekao da je brao povrće; sobarica je rekla da je otišla uzeti poštu; a kuhar je rekao da je spremao doručak. 

Jednoj od tih osoba policija je odmah stavila lisice na ruke. Kojoj? 

2. U kojoj sobi umrijeti? 

Ubojica ste i osudili su vas na smrt. Jedini izbor koji vam je preostao je da uđete u jednu od ponuđenih soba. U jednoj od njih je požar, u drugoj vas čekaju naoružani ubojice, a u trećoj se nalaze lavovi koji godinama nisu jeli. 

Koju ćete izabrati? 

3. Skoro savršen zločin 

Suprug je nožem ubio ženu u automobilu. Nitko to nije vidio, a i tijela se riješio tako da na njoj nije ostavio nikakve otiske prstiju. 

Također, pobrinuo se i za to da nož baci s litice, i to na mjestu na kojem ga nikada nitko neće pronaći. 

Pa ipak, samo sat vremena nakon što se vratio kući nazvao ga je policijski inspektor i zamolio da dođe na mjesto zločina. Uhićen je čim se pojavio. Kako je inspektor znao da je on ubojica? 

Rješenja

1. Sobarici. U nedjelju se ne dostavlja pošta.

2. Ako se u sobi nalaze lavovi koji godinama nisu jeli, sigurno su već uginuli. 

3. Inspektor je samo iskušavao sreću. Nije znao tko je ubojica, ali mu je sve postalo jasno kada ga suprug nije upitao gdje treba doći. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci