Lifestyle

Komentari 0

Uz dječju knjigu uronite u svijet mašte i probudite sjećanja

Uz dječju knjigu uronite u svijet mašte i probudite sjećanja

Potaknite svoje najmlađe da danas uzmu knjigu u ruke i zajedno s vama urone u neku lijepu bajku. No i oni koji nisu više djeca danas mogu posuditi neku dječju knjigu i vratiti se u prošlost.

Na rođendan Hansa Christiana Andersena, jednog od najdražih pisaca mališana, slavi se i Međunarodni dan dječje knjige. Cilj je potaknuti najmlađe na čitanje ili barem njihove roditelje da im pročitaju neku lijepu bajku.

I stariji se i dalje sa smiješkom prisjećaju kad su uživali u bezbrižnim danima i listajući omiljene knjige uranjali u svijet mašte. Stoga, priuštite to i svojoj djeci jer brojke pokazuju da samo polovica djece između 8 i 18 godina redovno čita knjige, iako u školi imaju i lektire.

No i oni koji nisu više djeca danas mogu posuditi neku dječju knjigu i vratiti se u prošlost. 

Što više knjiga čitate, više novih riječi će se naći u vašem svakodnevnom rječniku. Čitanjem širite vokabular i vi i vaša djeca, a sposobnost lijepog govora osnažuje samopouzdanje. Osim toga, poboljšat ćete koncentraciju i izoštriti um, a ako ste u zadnje vrijeme stresni dobra knjiga pomoći će vam i opustiti se.

Najčitaniji članci