Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Uz ocat i sodu bikarbonu lakše očistite nered kućnih ljubimaca

Uz ocat i sodu bikarbonu lakše očistite nered kućnih ljubimaca

Mačke i psi u obitelj donose sreću, ali i nepoželjne dlake, koje je lako ukloniti brisačem za prozore. U istu svrhu poslužit će i gumene rukavice, ili trake selotejpa kojima se dlake skidaju s odjeće

VIDEO

Brisač za prozore je odličan pomagač za uklanjanje dlaka s kauča i tepiha. Gumenim dijelom brisača povlačite po površini koju želite očistiti te će dlake brzo i lako nestati. 

Još jednostavniji način je pomoću najobičnije gumene rukavice. Navucite je na ruke i kratkim, brzim pokretima skupite sve dlake na hrpu za nekoliko trenutaka. Najsitnije dlake neće imati šansu ako rukavicu malo navlažite. 
Dlake s odjeće najlakše je skinuti pomoću kupovnih rola s ljepljivim trakama, a pomoći može i selotejp koji samo treba povlačiti po odjeći. 

woman removing dog and cat hair from clothes using adhesive roll

Neugodne mirise od ljubimaca možete riješiti u nekoliko koraka. Tepih ili madrac pospite sodom bikarbonom i nakapajte s nekoliko kapi eteričnog ulja. Ostavite da sve skupa djeluje najmanje 20 minuta i zatim sve dobro usisajte. Soda bikarbona izvlači neugodne mirise iz tkanine, a ulja djeluju kao osvježivači prostora. Soda je najbolji saveznik i za nezgode poput male nužde i povraćanja. Mrlju natopite octom i dodajte dvije žlice sode bikarbone. Pustite nekoliko minuta da ocat lagano upije sodu bikarbonu i zatim sve dobro usisajte. Spoj octa i sode bikarbone neutralizirat će sve neugodne mirise i ostaviti namještaj čistim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zidove očistite pomoću fena, a kamenac četkom za automobile
Zidove očistite pomoću fena, a kamenac četkom za automobile

Mineralna voda također može biti dobar izbor kod problema nužde na tepihu. Polijte mjesto s malo vode i pričekajte da se upije. Ako je potrebno, ponovite postupak dok mrlja i miris potpuno ne izblijede. Izbjeljivač je rješenje za tvrdokorne mrlje koje niste primijetili na vrijeme i koje na tepihu stoje danima ili tjednima. Napunite desetinu špricaljke vodom, a ostatak izbjeljivačem. Poprskajte mrlju, pričekajte pola minute i zatim je isperite vodom. Izbjeljivač držite što dalje od kućnih ljubimaca kako se ne bi otrovali. 

Oprezno s kiselinama 

Ocat ne treba koristiti na drvenim podovima, mramoru ili granitu jer može oštetiti površinu. Za čišćenje i osvježavanje pomiješajte ocat s vodom u omjeru 1:3 pa pošpricajte po ležaju svoga psa.

Posljednji spas

Izbjeljivač je jedini spas za tvrdokorne mrlje koje niste primijetili na vrijeme. Ne koristite ga na osjetljivim tkaninama. 

Čudesni sprej od pet sastojaka čisti podove, štednjake, talog...
Čudesni sprej od pet sastojaka čisti podove, štednjake, talog...

Moćna guma

Za najbrže i najjednostavnije uklanjanje dlaka poslužit će gumeni predmeti. Ako nemate gumene rukavice ili brisače stakla, dobro će doći i gumena japanka kojom samo treba proći mjesta prepuna dlaka. 

Soda i eterična ulja

Usisavač neće pokupiti sve dlake ljubimaca, ali je odličan pomoćnik kad je riječ o rješavanju neugodnih mirisa s namještaja. Krevet ili madrac pospite sodom bikarbonom, dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja i nakon pola sata usisajte. 

Mješavina octa i vode 

Ocat će neutralizirati mirise te može oprati stare i nove mrlje. Kad ljubimac obavi nuždu na tepihu, ne trljajte urin octom, nego samo polijte mjesto mješavinom vode i octa (pola-pola). Nakon što se mjesto ‘nezgode’ osuši, očistite ga i usisavačem.

VIDI OVO! HOROSKOP: Došla je sezona Vodenjaka, a što to znači za Vaš znak zodijaka?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru