Feng shui pravila za sretan i skladan dom | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Uz ova 4 jednostavna feng shui koraka stvorite si sretan dom

Uz ova 4 jednostavna feng shui koraka stvorite si sretan dom

Nered u prostoru sprečava vlastiti napredak. Pronađite svrhu svakog predmeta i organizirajte dom. Uvijek održavajte kupaonicu čistom sa zatvorenim vratima i postavite što više ogledala i biljki

VIDEO

Budući da vjerojatno već poznajete unutrašnjost svoje kuće, dobro je da je ispunite pozitivnošću. Za to vam može pomoći feng shui - drevna vještina uređenja doma orijentirana na harmoniju, opuštanje i uživanje u pozitivnoj energiji što otvara mogućnosti za uspješnije djelovanje na svim životnim poljima. Feng shui temelji se na otključavanju protoka energije, pronalaženju optimalnih položaja za svaki predmet u domu te održavanju pozitivnih osjećaja i energije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sigurnost za vrijeme potresa 02:06

Feng shui nema stroga pravila i može se primijeniti i prilagoditi u baš svakom tipu uređenja doma. Ono najbitnije je da se postigne ravnoteža i harmonija.

Kako biste potaknuli sklad u vlastitom domu, isprobajte ova 4 jednostavna feng shui načina za harmoniju i ravnotežu:

1. Uklonite sav nered

Nered može ometati protok energije u vašem domu. Vidljiv ili ne, nered predstavlja sve ono što odgađamo, za što nemamo ili ne želimo imati vremena. Nered u domu ili u radnom prostoru sprečava vlastiti napredak. 

Koristite organizacijska rješenja koja će vam pomoći da smanjite nered, osobito oko prolaza kao što su vrata i hodnici. Kako bi se nered riješio ili smanjio, potrebno je pronaći svrhu svakog predmeta. Ako je nema ili je ne pronalazimo, znači da nam određeni predmet nije niti potreban. To može biti odjeća koja se ne koristi, pokloni koji nam se ne sviđaju, uređaji koji više ne rade ili stvari koje držimo “za svaki slučaj”. Sam proces uklanjanja nereda ponekad može biti vrlo emocionalan, no rezultira smanjenjem količine stvari i stvaranjem oslobađajućeg osjećaja.

Ovo su stvari koje prvo morate očistiti kada uselite u novi dom
Ovo su stvari koje prvo morate očistiti kada uselite u novi dom

2. Zatvorite vrata kupaonice

Uvijek održavaj kupaonicu čistom, sa zatvorenim vratima i poklopljenom WC školjkom. Kupaonica se prema feng shuiju smatra mjestom gdje se skuplja negativna energija budući da se u njoj rješavamo nečistoća. Ovo je prostorija u kojoj se bogatstvo može iscijediti, pa postavite i neke biljke u prostoriju - recimo one koje moraju biti namočene u vodu, jer one usporavaju gubljenje bogatstva.

3. Ogledala

Ogledala su važna u feng shuiju jer reflektiraju energiju i svjetlost po domu, stoga što ih je više to je bolje. Ogledala se mogu koristiti za povećanje vaše percepcije veličine malenih prostorija i za osvjetljavanje tmurnih mjesta. Budući da kamini dopuštaju da energija odmah teče iz kuće, postavite ogledalo preko njega kako bi se energija reflektirala natrag u prostor.

Osam jednostavnih načina kako jeftino osvježiti izgled kupaone
Osam jednostavnih načina kako jeftino osvježiti izgled kupaone

4. Ugradite prave elemente

Da biste postigli ravnotežu u svom domu, prvo morate upoznati pet glavnih elemenata feng shui-ja. Ova drevna vještina uči nas da se voda, vatra, zemlja, metal i drvo mogu formirati u oba omjera: u produktivni i destruktivni ciklus.

Cvijeće, biljke i drveće, kao i drveni namještaj, izvrsni su načini da u dom unesete element drva. Dodavanjem svježeg cvijeća u vazu energija u prostoru postaje puno lakša i sretnija. U feng shuiju pozornost se uvijek pridaje boji, broju i simbolici cvijeta. Savjet je ipak da odaberete ono koje vas najviše privlači, bilo bojom, bilo mirisom, te ono koje vas čini sretnima.

Da biste u dom unijeli element vatre, pokušajte koristiti svijeće ili tonove crvene i narančaste boje. Boje na zidu mogu biti u zemljanim tonovima kako biste stvorili osjećaj ravnoteže i stabilnosti. 

Element vode možete postići staklom, svijetlim kristalom, slikama vode i apstrakcijama, akvarijem ili fontanom. Metalni namještaj i kristali, nakit, novac, satovi te objekti okruglih i ovalnih oblika, s druge strane, izvrsna su rješenja za promicanje jasnoće. 

Prilikom planiranja i projektiranja vašeg doma prema feng shui principima, svih pet aspekata mora se uzeti u obzir, piše Pink Villa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Glumica za odrasle o idealnoj veličini muškog ponosa: 'Mnoge moje kolegice misle isto kao ja'
BRITANKA BELLE

Glumica za odrasle o idealnoj veličini muškog ponosa: 'Mnoge moje kolegice misle isto kao ja'

Belle Olivia (21), popularna glumica za odrasle iz Velike Britanije, otkrila je koja je njezina idealna veličina muškog spolnog organa, a tvrdi da se s njom slažu i mnoge njezine kolegice

Posjetili smo najstarije toplice: 'Ovdje se kupala i rimska elita, vratit ćemo termama stari sjaj!'
REPORTAŽA IZ VARAŽDINSKIH TOPLICA

Posjetili smo najstarije toplice: 'Ovdje se kupala i rimska elita, vratit ćemo termama stari sjaj!'

Pitoresknim mjestašcem s par tisuća stanovnika šetaju Rimljani u oklopima i nimfe s vjenčićima na glavama. Festival Aquafest vratio nas je 2000 godina u prošlost...
Udala se za lutka, a nedavno ju je prevario: 'Bio je s drugom u motelu, ali sam mu oprostila...'
SPAVAO JE NA KAUČU

Udala se za lutka, a nedavno ju je prevario: 'Bio je s drugom u motelu, ali sam mu oprostila...'

Meirivone je još prije izjavila za medije da je to bila 'ljubav na prvi pogled', kada je upoznala Marcela. Tvrdi da je njihov svakodnevni život 'isti' kao i drugim obiteljima