Lifestyle

Komentari 0

Uz ova dva trika 'zamaskirajte' izrast do sljedećeg farbanja

Uz ova dva trika 'zamaskirajte' izrast do sljedećeg farbanja

Izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je za dugovječnost boje. Nekoliko dana prije bojanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomažu

Otprilike dva tjedna nakon bojanja kose pojavljuje se izrast. Ipak bilo bi previše štetno za kosu, a i za kućni budžet, opet posegnuti za bojom. I što napraviti da se izrast ne vidi? Postoje dva trika, ovisno je li kosa svjetlija ili tamnija, koji pomažu da izrast ne dolazi toliko do izražaja, odnosno - zakamufliraju ga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjetliji izrast

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže sjenilo za oči što sličnije prirodnoj boji kose. Nanesite ga širom četkicom na izrast i privremeno se neće toliko vidjeti.

Tamniji izrast

Ukoliko ste ofarbali kosu u nijansu svjetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suho pranje ili dječjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastu i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, npr. onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali.

Još nekoliko savjeta

U trgovinama postoje i posebni preparati za prikrivanje izrasta, a nalikuju maskari za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrast od pranja do pranja kose. Također, preljev za kosu dobar je izbor za sakrivanje izrasta između bojanja, a osim toga će i osvježiti postojeću boju. 

Inače, želite li da boja na kosi potraje duže, izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je za dugovječnost boje. Nekoliko dana prije bojanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomažu da se bolje uhvati. Također, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon bojanja.

Najčitaniji članci