Lifestyle

Komentari 1

Uz ova tri trika naučite brzinski ohladiti bocu ili limenku piva

Uz ova tri trika naučite brzinski ohladiti bocu ili limenku piva

Smočite ručnik s hladnom vodom te u njega zamotajte pivo pa ga stavite u zamrzivač na 15 minuta. Možete isprobati i trik s mokrim papirnatim ubrusima ili zasoljenom ledenom vodom

Ako vam dolaze prijatelji, a vi ste zaboravili staviti pivo u hladnjak, možete ga ohladiti u nekoliko minuta, tvrdi Dan Marshall, autor knjige 'Life Hacks: Helpful Hints to Make Life Easier'.

POGLEDAJTE VIDEO: Pivo ima i svoj svjetski dan

Smočite ručnik s hladnom vodom te u njega zamotajte pivo i stavite ga u zamrzivač na 15 minuta. Kad ručnik s pivom izvadite iz zamrzivača, pivo će biti osvježavajuće hladno, tvrdi autor.

Pića možete ohladiti i bez da ih razvodnjavate ledom, samo zamrznite nekoliko grozdova grožđa i stavite ih u čašu s pićem. Kad se grožđe odmrzne, neće se otopiti i razvodniti piće.

Stavite sol u ledenu vodu

Sol snižava temperaturu smrzavanja vode, a slana voda može biti puno hladnija da se ne smrzne. Ledu je temperatura u zamrzivaču oko minus 17,7 stupnjeva, ali zbog dodane soli koja se razgrađuje u natrij i ione klora koji onemogućuju molekulama vode stvaranje kristala i dalje će se, zbog dodane soli, pretvarati u vodu. Pa nakon što stavite malo soli u vodu, teoretski možete spustiti temperaturu piva na 0 stupnjeva 5 minuta. 

U pomoć stižu papirnati ručnici 

OK, zanemarimo činjenicu da ste cijeli svoj taktilni život izbjegavali mokre papirnate ručnike. Ali ako želite brzo rashladiti limenku ili bocu piva trebate ju zamotati u mokri papirnati ubrus i spremiti u zamrzivač. Deset minuta kasnije, piće je spremno za konzumaciju, piše Vine Pair.

Najčitaniji članci