Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Uz praktične savjete i buduće mame putuju sigurno i udobno

Uz praktične savjete i buduće mame putuju sigurno i udobno
1

Svake trudnica bi na put trebala ponijeti trudničku knjižicu, najpraktičnije će joj biti putovati autom, treba piti vode i čaja te izbjegavati fast food obroke na odmorištima

VIDEO

Odlazak na ljetovanje nije lak zadatak za trudnice, no uz nekoliko savjeta njihov će put biti olakšan, a zdravlje nerođene bebe sigurno. Najpraktičniji od svih oblika putovanja je autom, jer tada trudnica sama može odrediti treba li joj odmor, ili stanka za wc i slično. Trudnice ne bi smjele same vući prtljagu, osim ako je ona lagana i na kotačićima, tako da ne opterećujete mišiće leđa i trbuha.

Prije svega udobno

Trudnice imaju pravo tražiti prenje mjesto u autobusu ili avionu, a na taj način smanjit će eventualnu mučninu koja bi se mogla pojaviti. Većina budućih majki preferira sjedalo što bliže vratima ili prolazu, kako bi mogle što brže doći do wc-a. 

Jastuci

Kako bi spriječila oticanje u nogama, trudnica bi trebala podići noga na povišeno mjesto, a ako nema drugog izbora onda na svoju prtljagu koju je stavila ispred sjedala. Također se preporučuje uzeti i komotnu obuću poput japanki ili natikača za presvlačenje radi veće udobnosti tijekom putovanja.

Pijte vode

Niska količina vlage u zatvorenim prijevoznim sredstvima česti je uzrok dehidracije. Kako bi to spriječili, savjetuje se piti zeleni čaj, ili bilo koju vrstu čaja koja je dozvoljena u trudnoći. 

Pripremite svoje obroke

Trudnicama se ne preporučuje jesti neprovjerene hamburgere, sendviče ili sličan fast food, jer su podložnije trovanjima hrane, pa je najbolje da ukoliko idu na kraći put, same pripreme svoje obroke.

Važno!

Trudnica koja putuje uvijek uz sebe mora imati trudničku knjižicu, a poželjno je imati i druge nalaze iz trudnoće za slučaj eventualne nezgode ili potrebe.

Pametno oblačenje

Preporučuje se pamučna, slojevita odjeća i ugodna obuća. U ručnoj prtljazi imajte i koju rezervnu majicu ili donje rublje. Ukoliko prijevozno sredstvo kojim putujete nije klimatizirano, put si možete olakšat korištenjem ručne lepeze kako bi se rashladili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'