Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Uz trikove majstora ćete biti savršeni i bez skupe šminke

Uz trikove majstora ćete biti savršeni i bez skupe šminke
1

Uz puder i maramice ruž traje dulje, piling za usne možete napraviti sami pomoću smeđeg šećera, a topljenje šminke spriječit će tonik i papirnati rupčići

VIDEO

Uz nekoliko trikova makeup artista uštedjet ćete novac te višestruko produžiti vijek priboru za šminkanje. Ako puder i rumenilo predugo stoje na vlaknima, četkica će brzo izgubiti svoj oblik i funkciju. 

Makeup kistovi ipak ne moraju biti potrošna roba. Da bi zadržali formu te godinama izgledali kao novi, redovito ih perite šamponom ili blagim deterdžentom za pranje posuđa te ih položite na papirnati ručnik da se osuše. Mokar kist ne stavljajte u čašu četkicom okrenutom prema gore jer će se voda sliti te će korijen vlakana istrunuti. U kozmetičkoj torbici ne morate imati čitav “arsenal” pudera raznih boja i nijansi. 

U ljetnim mjesecima, kad koža potamni te zimski puder postane presvijetao, ne kupujete novi nego u postojeći umiješajte malo bronzera u gelu koji će mu dati topliju nijansu. Umjesto da kupujete skupe preparate, šminku s lica i očiju savršeno ćete skinuti i pamučnim jastučićem umočenim u običan vazelin.

Topljenje šminke rješavaju tonik i papirnati rupčići 

Kad se lice počne sjajiti, nema potrebe da skidate te ponovo nanosite kompletnu šminku. Papirnatim rupčićem jednostavno upijte višak masnoće te lice poprskajte maglicom tonika koji će osvježiti kožu i stisnuti pore. Višak tekućine upijte rupčićem te nanesite puder u prahu i lice će biti baršunasto i svježe.

Skupi spa tretmani mogu i pričekati 

Budite sam svoj majstor  i napravite domaći piling. Pomiješajte maslinovo ulje te šećer ili sol u omjeru 1 : 2 i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili grejpa. Prije tuširanja pilingom nježno istrljajte kožu pa je isperite toplom vodom.

Priprema za šminku počinje smeđim šećerom

Uštedite te piling za usne prije nanošenja ruža napravite sami. Pomiješate jednake dijelove smeđeg šećera, maslinova ulja i ekstrakta vanilije. Mješavinom nježno istrljajte usne te obrišite ostatak pilinga. Usne će biti savršeno glatke i spremne za šminkanje.

Uz rupčić i puder ruž dulje traje 

Na papirnati rupčić stavite malo pudera u prahu, a potom napudranu maramicu stavite između usana i nježno stisnite. Rupčić će odmah upiti višak ruža, a puder će ga fiksirati na usnama i uz to će spriječiti da vam ruž pobjegne te oboji zube.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju