Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Vaš iPhone ima novi nevidljivi 'gumb' na poleđini - odličan je!

Vaš iPhone ima novi nevidljivi 'gumb' na poleđini  - odličan je!

Dodir po poleđini pretvara cijelu stražnju stranu vašeg iPhonea u gumb osjetljiv na dodir. A kako to djeluje? Tako da  dvostruko ili trostruko dodirnete stražnji dio mobitela kako biste aktivirali određene funkcije

VIDEO

Prošlog mjeseca, ako ga posjedujete, vaš iPhone je dobio novi gumb, a vi to možda niste niti primijetili. Ne, Apple vam se nije ušuljao u kuću i potajno zalijepio gumb na vaš mobitel već je izbacio novi iOS 14, najnoviju verziju iPhone softvera, koja uključuje značajku nazvanu 'Back Tap' ili 'dodir po poleđini'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:34

Dodir po poleđini pretvara cijelu stražnju stranu vašeg iPhonea u gumb osjetljiv na dodir. A kako to djeluje? Tako da  dvostruko ili trostruko dodirnete stražnji dio mobitela kako biste aktivirali određene funkcije na telefonu. Apple je postavke za dodir po poleđini ubacio u izbornik pod nazivom 'Pristupačnost'.

Namjera mu je pružiti korisnicima više mogućnosti za interakciju sa svojim uređajima. Većina opcija dodira po poleđini otvara izbornik obavijesti ili kontrolni centar, omogućuje isključenje zvuka, pokretanje Siri, pojačanje glasnoće, tipku home, zaključavanje zaslona ili vam omogućuje da napravite snimku zaslona.

Vi u postavkama odabirete za što će vam služiti ovaj nevidljivi gumb osjetljiv na dodir.  

Tvrtka je s ovom postavkom pretvorila mobitel u alat bezgranične kreativnosti, dopuštajući korisnicima da smisle vlastite načine kako iskoristiti novi gumb na stražnjoj strani svojih uređaja.

Između ostalog i Google je eksperimentirao sa sličnom, premda ograničenijom značajkom za Android 11, iako na kraju nije donio konačni rezultat. 

Dodir po poleđini prenamjenjuje postojeće senzore i hardver na vašem iPhoneu kako bi stvorio novu hardversku interakciju koja prije nije bila dostupna, piše The Verge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu