Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Oaza za opuštanje: Balkon voli što više biljaka i lampiona...

I najmanje terase postat će mjesto za uživanje uz mnogo zelenila, drveni namještaj i lampice - ali potrebno je strateški ih postaviti kako biste imali mjesta za sve, a ponajviše za opuštanje

VIDEO

Mali drveni stol idealan je za balkone svih dimenzija jer neće preuzeti glavnu ulogu u prostoru. Čak i ako na njega stavite lončanicu, imat ćete dovoljno mjesta za jutarnju kavu ili popodnevno piće. Odlična ideja je, ako više nemate prostora za sadnju, urediti okomiti vrt jer će on oživjeti svaku ogradu.

Mini klupa–sjedalica pristaje uz svaki zid, a kad imate puno gostiju, lako se preklapa. Namještaj neka dobije dvostruku funkciju – donja ladica klupe može biti odlagalište za drva, a gornja stol. Na svojem malom balkonu svakako napravite mjesta za biljke - stol s prorezom u sredini odličan je za dvorište. Ne samo da je izvrstan za izlaganje biljaka, nego na njega možete odložiti knjigu.

Lampe na konopcu na kojem se žarulje izmjenjuju s ukrasnim zastavicama mali će balkon pretvoriti u ugodan prostor i dati mu šarm. Ne zaboravite podne obloge kojima balkon možete podijeliti na dijelove za odmor i jelo, a mali balkon pomoću mašte i velike lončanice lako može postati i vrt iz bajke u koji stane čak i minijaturna klupa.

Na balkonu lako se možete igrati idejama i složiti tematski izgled prostora. Afrika ili Mediteran - izbor je na vama, a ideja je mnogo. Doživljaj ljeta koje dolazi najbolje će dočarati jarke boje, pa zidove obojite jednom od nijansi žute ili zlatne.

Najbolji dio priče je da na osvjetljavanje prostora ne trebate potrošiti bogatstvo jer možete iskoristiti lampice koje u podrumu ili na tavanu čekaju božićne blagdane. Pokušajte izbjeći višebojna svjetla jer će najljepši ugođaj stvoriti lampice žute ili bijele boje.

Na vama je da odaberete najidealnije mjesto za njih, a odlično izgledaju prislonjene na bijele zidove ili uz drvene teglice s cvijećem. Drugi izbor je da ih objesite na strop, posebno ako se odlučite za bijele lampe većih dimenzija.

 

✨ Current Vibes ✨ ... Outdoor space goals. Who wants to come relax? . . . 📷- from HGTV

Objavu dijeli Patio Angels (@patioangels)

Izgledat će jako efektno ako ih pustite da ‘padaju’ jedna pokraj druge, a uz njih možete postaviti i nekoliko lampiona koji su već neko vrijeme najpoželjniji ukras svakog otvorenog prostora. Možete ih nabaviti za svega desetak kuna i sve što vam još treba su lučice koje će kroz lampione nježno osvijetliti balkon. Ako vam se ne sviđa opcija lampica ili nekog drugog većeg izvora svjetlosti, svijeće su uvijek dobar izbor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi