Lifestyle

Komentari 1

Vatreni vodopad u Yosemiteu možete vidjeti samo dva tjedna

Vatreni vodopad u Yosemiteu možete vidjeti samo dva tjedna

Mnogi turisti u Nacionalni park Yosemite u SAD-u pohrle tijekom dva tjedna u veljači samo kako bi vidjeli fenomen koji će vodopad Horsetail privremeno obojiti u plamene boje

Postoji nekoliko prirodnih fenomena koje bi svatko trebao doživjeti tijekom života: pomrčina sunca, polarna svjetlost i vodopad Horsetail u Yosemite parku, piše Insider.

POGLEDAJTE VIDEO O PLITVICAMA:

Tijekom bistrih večeri u veljači, taj će vodopad zbog odbljeska sunčevih zraka poprimiti briljantne narančaste i crvene boje nalik plamenim jezicima.

Čitav vodopad će sličiti na lavu. Fenomen je vidljiv samo zadnja dva tjedna u veljači i to u razdoblju od pet do 15 minuta prije zalaska sunca. Mnogi dolaze vidjeti vodopad koji se spušta niz planinu El Capitan te će zbog toga prenoćiti kako bi imali najbolji pogled na vodopad u ranim jutarnjim satima te ondje dočekali večer.

Uprava Parka ove godine je postrožila kriterije za ulazak vozilima, pa će posjetitelji parkirati automobile na predviđena parkirališta te pješačiti dva i pol kilometra do vodopada.

Uprava je objasnila kako su morali pribjeći takvim mjerama jer je fenomen vodopada privlačio prevelik broj posjetitelja koji se nisu adekvatno parkirali te su uništavali vegetaciju, zagađivali okoliš bacajući smeće, utjecali na eroziju tla i druge probleme zbog kojih je uprava morala reagirati.

Pozvali su posjetitelje da ponesu tople deke i ručne svjetiljke, a ulazak je besplatan.   

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci