Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
83 komentara

Već krigla piva na dan potiče cirkulaciju i štiti zdravlje srca

Unutar dva do tri sata nakon ispijanja pola litre piva dolazi do omekšavanja aorte i poticanja bolje cirkulacije, zbog čega je rizik od srčanog udara za trećinu manji

Andreas Gebert/DPA/PIXSELL
Foto: Andreas Gebert/DPA/PIXSELL
83 komentara

Pola litre piva na dan može poboljšati zdravlje srca jer čini arterije fleksibilnijima i potiče cirkulaciju, pokazala je studija grčkog Sveučilišta Harkopio.

Prema njoj, umjereno pijenje piva vrlo je korisno za organizam, a efekt na bolji protok krvi je vidljiv već unutar tri sata. Podaci govore da pijenje pola litre piva na dan smanjuje rizik od srčanog udara za trećinu, a bezalkoholno pivo nema taj učinak na organizam piše Daily Mail.

Znanstvenici su bolju prokrvljenost srca testirali prema krutosti aorte, koja je nakon pijenja postala fleksibilnija. Oni smatraju da je za dobar učinak piva na krvožilni sustav zaslužna kombinacija antioksidansa i alkohola u tom omiljenom napitku, a tamno pivo ima još bolji efekt od onih svijetlih.

Ipak, ističu kako ne treba svakodnevno pretjerivati s alkoholom, jer tada on ima suprotan učinak na zdravlje i doprinosi razvoju raznih bolesti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message