Lifestyle

Komentari 55

Većina griješi: Kako posteljinu prati za više higijene i bolji san

Većina griješi: Kako posteljinu prati za više higijene i bolji san

Novi vodič dijeli točan način čišćenja posteljine kako biste se riješili klica i alergena, no i da bi ona bila svježija, lakša za pospremanje, zahtjevala manje peglanja te čak i pomogla poboljšati vaš san

Želite li poboljšati svoj san? Prvi je korak krenuti od pranja posteljine, za koju stručnjaci tvrde da većina ljudi rade pogrešno. Evo kako biste to trebali učiniti i to će vam pomoći smanjiti vrijeme peglanja, piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za dom

Novi vodič dijeli točan način čišćenja posteljine kako biste se riješili klica i alergena. Kao najvažniju stvar, stručnjaci za higijenu navode kako nikad ne bi trebalo proći više od dva tjedna od mijenjanja i pranja posteljine. 

To je zato što kad spavate mogu se nakupiti mrtve stanice kože, grinje, tjelesna ulja i bakterije. Ako slijedite korake u nastavku, posteljina će vam ostati mekša i čišća, a i izgledati ljepše.

Australski guru za čišćenje podijelio je svoj hack na TikTok-u nakon što je pokazao kako se svlači i čisti madrac pomoću sode bikarbone.

Korisnica TikTok-a Mama Mila demonstrirala je svoju provjerenu metodu i predlaže pranje posteljine tekućim deterdžentom, pola šalice sode bikarbone i pola šalice bijelog octa umjesto uobičajenog omekšivača. Bikarbona ne samo da je prirodno sredstvo za posvjetljivanje i dezodoraciju, već znači da možete koristiti manje tekućine za pranje pri svakom punjenju.

Ocat, s druge strane, omekšava i posvjetljuje posteljinu ne ostavljajući ni traga, tvrdi Mama Mila. Iako njezin trik posebno dobro djeluje na bijeloj pamučnoj posteljini, ona također kaže da bikarbona dobro djeluje i s drugim bojama i tkaninama te je potvrdila da miris octa potpuno nestaje u pranju.

Najčitaniji članci