Lifestyle

Komentari 0

Veliki uspjeh: Kostimograf Neven Mihić održao je izložbu klasičnih kostima u Dubaiu

Veliki uspjeh: Kostimograf Neven Mihić održao je izložbu klasičnih kostima u Dubaiu

Na izložbi je naš talentirani modni autor predstavio odabrane baletne kostime za Trnoružicu i Gusara, a uz to posjetitelji mogu vidjeti i Nevenove crteže te dodatke

Osječki kostimograf Neven Mihić, koji već gotovo pet godina živi u Dubaiju, gdje predaje dizajn na Američkom sveučilištu, predstavio je prije nekoliko dana izložbu kostima u sklopu tamošnjeg modnog događaja BeUnique.

- Raditi kostime za klasičan balet je velika odgovornost, morate misliti na tehničku izvedbu i kreativan dojam, puno elementa morate povezati te kroz plesni kostim prikazati jednu povijesnu epohu - komentirao je Neven.

POGLEDAJTE VIDEO: Dizajner Boris Pavlin u radu koristi tehnike visoke mode

Neven izradu kostima i konstrukciju ima 'u malom prstu', iza njega je niz opernih i baletnih kostima.

- Sam izvodim i baletnu pačku, najteži plesni kostim za sašiti koji ima svoja pravila. Samo u donji dio kostima se potroši oko 20 metara tila - tumači kostimograf.

Kostimi imaju ulogu kako bi opisali ulogu, no kod plesne predstave posebno su zahtjevni, radi potrebe za konstantnim pokretom.

Za ovu jesen Neven najavljuje projekt u osječkom HNK, gdje priprema novu produkciju omiljenog baleta Orašar. Osmislit će kostime i scenografiju te time obilježiti 10 godina umjetničkog rada.