Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Veliki vodič za njegu kose zimi za sjajan izgled bez isušivanja

Veliki vodič za njegu kose zimi za sjajan izgled bez isušivanja
1

Kosa se ne petlja na satenskoj posteljini, volumen se postiže istovremenim sušenjem i lakiranjem kose, a kokosovo ulje hidratizira i vraća kosi željeni sjaj

VIDEO

Njegovana kosa počinje pravilnom hidratacijom. Na svježe opranu kosu koju ste osušili ručnikom nanesite regenerator, a zatim uzmite drugi ručnik i stavite ga na slabu temperaturu u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi. Nakon što se ručnik ugrijao, njime omotajte kosu i opustite se. Držite ga na kosi dok se ne rashladi pa isperite kosu mlakom vodom. Tako će vaša kosa dobiti svu potrebnu vlagu, preporuča frizer-stilist slavnih Errol Douglas. 

Kokosovo ulje

Krhkoj i tankoj kosi sjaj vraća kokosovo ulje, a pomaže i vlasištu da zadrži potrebnu vlagu. Osim hidratacije, ulje odlično popravlja oštećenja na vlasi. Na vrhove nanesite par kapi i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta. Nakon toga kosu lagano počešljajte. Odlična alternativa je i marokansko ulje (arganovo ulje) koje djeluje i miriši jednako dobro kao i kokosovo, savjetuje stručnjakinja za kosu Jennie Roberts. 

Suho pranje

Umjesto svakodnevnog pranja kose, upotrijebite šampon za suho pranje. Nanesite ga na korijen kose i pustite da se upije, a nakon toga kosu raščešljajte. Osim što će vam uštedjeti vrijeme, šampon za suho pranje kosi daje volumen i omogućuje lakše oblikovanje, objašnjava stilist Jamie Stevens. 

Sjajna kosa 

Nastavak na sušilu za kosu je obavezan ako želite elegantne lokne. Zrak uvijek usmjerite od korijena prema vrhovima, a na taj ćete način izbjeći naelektriziranost i kosi ćete vratiti sjaj, preporuča stilist Matthew Curtis. 

Frizura u trenu

Nakon što ste osušili kosu, stavite svoje sušilo za kosu na opciju hladan zrak kako biste svojoj kosi podarili sjaj, tvrdi stilist Guy Kremer.

Ekstra sjaj

Jaja su idealna kombinacija za kosu koju je oštetilo zimsko vrijeme. U posudu stavite dva jaja i maslinovo ulje te dobro promiješajte. Dobivenu smjesu nanesite na kosu i pustite da djeluje, savjetuje Desmond Murray iz Wella Care and Style.

Kosa osjetljiva na zimu

Ako vam zima isušuju kožu, isto će se dogoditi i kosi. Kako je upravo u hladnijim mjesecima prhut češća, prije same pojave u svoj režim njege uvedite šampon protiv prhuti, objašnjava stručnjak za kosu Paul Percival.   

Rješenje za svaki dan

Kapa čuva kosu, a iako možda zvuči prejednostavno, zaista djeluje. Po velikoj hladnoći i jakom vjetru, kosu ćete zaštititi od hladnoće i sitnih kristala leda koji je oštećuju i isušuju, a jedina zaštita su kape i šeširi, ističe modna stilistica Sarah Warman. 

Tajna većeg volumena

Istovremeno dok sušite kosu nanosite i lak za kosu. Na taj ćete način postići prirodan izgled bez lijepljenja, napominje frizer Darren Bain. 

Volumen bez viklera

Potrebno je samo kružnim pokretima prstiju uvijati pramenove dok sušite kosu, tvrdi frizerka Sally Brooks.

Zdrava kosa

Osim redovite njege kose koja uključuje šampon i regenerator prilagođen vašem tipu kose, pravilna prehrana također će vratiti zdrav i sjajni izgled. Hrana bogata proteinima, cinkom i željezom, kao i vitaminima A, B i C je najbolja za to. Sve navedeno možete pronaći u mesu, agrumima, zelenom povrću, ribama i školjkama. Voda čini četvrtinu težine vaše kose, zato pazite da unosite dovoljno tekućine. Uz to, bitna je i redovita vježba, koja stimulira protok krvi u vlasište i rast kose, objašnjava Curtis. 

Pomoć za kovrčavu kosu

Da bi kovrče izgledale što urednije na kosu nanesite pjenu za kovrčavu kosu pomiješanu s regeneratorom, savjetuje frizerka Andrea Martinelli. 

Dovoljna je posuda vode

U zimsko doba grijanje redovito isušuje i oštećuje kosu.Najlakši način da to izbjegnete je da u spavaću sobu stavite posudu s vodom koja će vlažiti zrak, ističe Percival. 

Volumen koji traje

Ako se mučite s volumenom koristite tehniku dvostrukog sušenja. Na ručnik nanesite pjenu i lagano osušite, zatim na kosu ponovno nanesite pjenu i osušite sušilom. Dvostruko nanošenje pjene mijenja teksturu kose dajući joj volumen koji traje, objašnjava frizer Sean Dawson. 

Maska za sjaj

U posudu stavite zgnječeni avokado i malo maslinovog ulja te pomiješajte. Nanesite na ručnikom osušenu kosu i pustite da djeluje oko 15 minuta, potom isperite mlakom vodom. Ova prirodna maska dat će vašoj kosi ekstra sjaj, tvrdi frizerka Claire Dawson. 

Bitno je i gdje spavate

I uvjeti u kojim spavate utječu na vašu frizuru. Izbjegavajte spavanje u previše zagrijanoj sobi i koristite posteljinu od satena jer vam se od nje kosa neće zapetljati i uništiti, savjetuje frizerka Karine Jackson. 

Nema više masne kose

I čaj od mente kosi vraća sjaj, a ne čini je masnom. Nanesite ga nakon regeneratora i pustite da djeluje nekoliko minuta, a potom isperite, ističe Murray. 

I četka je bitna

Pravilna njega započinje dobrom četkom za kosu. Najbolje su četke s prirodnim vlaknima jer pomažu u pravilnom širenju prirodnih ulja koje kosu čine lijepom, objašnjava Curtis. 

Nema više kose koja leti na sve strane

Statički elektricitet možete lako izbjeći tako da na češalj nanesete lak za kosu i potom kosu lagano raščešljajte, savjetuje frizer Akin Konizi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa