Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Veliko srce: Bakici besplatno popravio struju i prikupljao novac za renovaciju cijele kuće

John Kinney, električar iz Massachusettsa kojeg je nedavno nazvala 72-godišnja Gloria Scott da popravi rasvjetu u njenom domu, je odlučio prikupiti novac i besplatno joj preurediti kuću

VIDEO

Majstora iz Massachusettsa i električara Johna Kinneya nedavno je pozvala 72-godišnja Gloria Scott iz Woburna zbog rasvjete koja se ugasila u njenom domu. No on je pronašao toliko problema oko kuće da ih jednostavno nije mogao samo tako ostaviti. Stoga je organizirao volontersku skupinu i prikupljanje sredstava kako bi izvršio renovaciju - i to potpuno besplatno za ljubaznu staricu!

POGLEDAJTE VIDEO: Dalibor i Jelena preuredili štagalj u prekrasan dom

Pokretanje videa...

01:29

Pola svjetala nije bilo, većina ožičenja je popucala, u kući nije bilo tekuće vode, strop se raspadao, bilo je ozbiljnih problema s vodovodom, a vanjsko je područje bilo poput džungle, uz mnoge druge probleme. Prizor ga je toliko pogodio da je znao da mora nešto poduzeti po tom pitanju. Zato je okupio nekoliko volontera da očiste mjesto i izvrše neke potrebne popravke.

Gloria se jedva snalazi s novcem koji ima, a nema obitelj koja bi joj u svemu pomogla. 

- Svi su se potrudili, ali to jednostavno nije bilo dovoljno - rekao je Kinney. Stoga je organizirao prikupljanje sredstava i pozvao tim profesionalnih obrtnika zajedno s nekim manje vještim volonterima da pomognu popraviti kuću. No, ni to nije bilo dovoljno, pa je zato našao neke profesionalce koji su dobrovoljno uložili svoje vrijeme i započeo prikupljanje sredstava.

- Ona ima nekoliko ozbiljnih vodovodnih problema koje treba popraviti. Treba izvršiti i opsežni popravak knaufa. Njezine stepenice od cigle na trijemu bi isto trebalo popraviti - objasnio je Kinney na stranici za prikupljanje sredstava i dodao: 'Imam mrežu kvalificiranih stručnjaka koji će svoje vrijeme posvetiti tome. Želim prikupiti novac za materijale'.

I tako se rodilo čudo. Svi dobrovoljci okupili su se kako bi popravili sve: od revitalizacije dvorišta do preuređenja stropa i zidova, bojanja kuće i obnove stuba na trijemu.

Prikupljanje sredstava krenulo je čim su se vijesti o tome počele širiti. Od 16. kolovoza uspjelo se prikupiti preko 110.000 dolara (708.000 kuna) za građevinski materijal za kuću. Uz sve to, bilo je ljudi koji su čak i donirali domaća jela kako bi volonteri imali energije za rad. Gloria za sve ovo nije trebala platiti niti lipe, te je jako zahvalna na svemu tome.

- Pogledajte ove ljude, ne možete ni zamisliti koju zahvalnost osjećam - rekla je za CBS. Dobra djela ove zajednice ubrzo su počela krasiti ​​naslove portala na internetu i postala su viralna.

Od bundevinih sjemenki možete napraviti fine, slane grickalice
Od bundevinih sjemenki možete napraviti fine, slane grickalice

Grupa dobrovoljaca sada je poznata pod imenom 'Glorijini gladijatori' i postoji cijela Facebook grupa posvećena ovom projektu, a do sada je u grupi prikupljeno već preko 14.600 članova. I čini se da sve to neće završiti s ovom kućom, jer, kao što je Kinney objasnio: 'Ne želim da ovo završi. I zato smo si dali ime - Glorijini gladijatori, želimo nastaviti s tim', piše Bored Panda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi