Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Velina Oršolić: Na putu od teen zvijezde sve do poslovne žene

Velina Oršolić: Na putu od teen zvijezde sve do poslovne žene
3

Vlasnica inovativnog Flower Boxa Velina Oršolić bila je uspješna klizačica, pjevala, kreirala odjeću i nakit, živjela u nekoliko zemalja, a danas osmišljava darove

VIDEO

Koliko život može biti raznolik u šarolikosti mogućnosti koje nam nudi, svjedoči primjerom i Velina Oršolić (34), ponosna vlasnica Flower Boxa, mjesta na kojem se ljepota cvijeća prožima s dizajnerskim detaljima. Otkako posluje, ta prodavaonica ljepote nudi klijentima, podjednako korporacijama, tvrtkama i pojedincima koji cijene lijepo, niz inovativnih i posebnih darova, među kojima su elegantne kutije s cvijećem, raskošnim mašnama  i posvetama koje možete naručiti najdražima. U ovo su predblagdansko vrijeme zauzeti adventskim ukrasima među kojima se ističe advent box, božićni aranžman “spremljen“ u kutiju. Svega toga ne bi bilo bez “mozga“ cijele priče, Veline, koja za sebe kaže da ima neiscrpnu kreativnu energiju koja ju je tjerala tijekom života da iskusi različite stvari. 

Dok sam ja trenirala, moja je sestrica jela led i učila se održavati na klizaljkama, prisjeća se ponosna sestra naše poznate klizačice Idore Hegel

- Kao mala sam trenirala umjetničko klizanje i deset mi je godina to bilo jako važno. Tada sam kreativnost usmjeravala na umjetnički dojam i bila sam juniorska prvakinja Hrvatske. A dok sam ja trenirala, moja je sestrica Idorica jela led i učila se održavati na klizaljkama - prisjeća se ponosna sestra naše poznate klizačice Idore Hegel koja i danas podržava sestru u svakoj njezinoj aktivnosti. U tom trenutku, kao da je osjetila da je sestra spominje, zazvoni telefon na kojem je pisalo da je zove Idorica, što izmami Velini osmijeh:       

- Uvijek smo se jako dobro slagale, a tako je i danas. Nađemo se obično kod mame na ručku i ispričamo o svemu. Baš mi je drago da je sada tu, da mogu uživati u nećacima Marku i Timmyju, koji su divni.  Ne znam dokle će se zadržati jer smo svi iz obitelji građani svijeta i često mijenjamo adrese - ističe naša sugovornica koja je svoje neobično ime dobila spajanjem očeva i majčina nadimka (Veli i Lina). 

Velinin otac, nekoć uspješan glazbenik, koji se razišao s majkom kad je Velina bila novorođenče, već godinama živi u SAD-u, a sama Velina je iskusila život u SAD-u, Španjolskoj, Portugalu, Poljskoj i Njemačkoj te kaže da joj je to otvorilo vidike.

- Svaka zemlja ima svoje draži i ne bih niti jednu izdvajala. Naučiš se živjeti u drukčijem okruženju, nestane strah od drukčijih, nestane strah od jezika, naučiš jezik, ja osobno brzo učim tako da španjolski i engleski govorim izvrsno, a njemački, talijanski, francuski jako dobro. A sa svime time mnogo si slobodniji... - govori Velina koja je skupljena iskustva usmjerila na različita područja, kao da je odlučila testirati svoju kreativnost na što više područja. Mnogima je i danas poznata po svom gimnazijskom izletu u glazbene vode i hitu koji su devedesetih pjevušili svi srednjoškolci, ali Velina danas nerado govori o tome. 

- Ne volim kad se izvlači nešto iz godina kad sam bila klinka i tome se pridaje nekakva važnost.  To je bilo važno samo tada kad se dogodilo. Bavila sam se glazbom oko godinu i pol ubrzo sam shvatila da je sve to smiješno i krenula dalje. Danas još pjevam samo pod tušem ili s nećacima dječje pjesmice - smije se danas ozbiljna poslovna žena. 

 Po svršetku gimnazije polazila je talijansku školu mode i dizajne Callegari. U jednom je trenutku odlučila napraviti kolekciju odjeće i nakita koja se mnogima svidjela, ali nemiran joj duh nije dao da ostane samo na tome. Danas, kaže ta modna dizajnerica i stilistica, dizajnira odjeću samo za sebe jer joj je u fokus došlo cvijeće, a s njime i novi izazovi. 

- Cvijeće je bilo obiteljski posao. Moja je mama, iako diplomirana ekonomistica, u svojim četrdesetima odlučila početi se baviti cvijećem tako da sam o tom poslu sve znala i prije početka. Ona mi je bila velika moralna podrška u početku, a kad je nekakva gužva, rado priskoči u pomoć. Meni je cvijeće međutim samo polazište i jedan od elemenata mnogo šire priče koja  se već  proširila i na produkt-dizajn proizvode od stakla i prirodnih materijala, drva masline, bračkog kamena, a imam još mnogo ideja... - niže Velina postignuto kao da prepričava neki doživljaj i dodaje da sve to ipak vjerojatno ne bi uspjela da nije okružena dragim ljudima: 

- Kažu da ne treba miješati posao i prijateljstvo, ali ja se ne držim toga. Okružila sam se dragim ljudima jer se u njih mogu pouzdati. Katkad mi se čini da uopće ne radim nego da se samo družim s prijateljima.  A i kad se samo druže, daje maha svojoj kreativnosti i kuha. Obožava kuhati sve osim masnih jela i svaku večeru, ukrasima i posebnim ugođajem, pretvara u doživljaj. A joga i šetnje prirodom, koju obožava, trenuci su  koje posvećuje samo sebi i iz kojih opet crpi nove ideje koje oko Veline, osvjedočili smo se, niču kao cvijeće poslije kiše.

Hit ‘Sherry, sherry’ i kratki izlet u glazbene vode    

Bavila sam se glazbom u gimnazijskim danima oko godinu i pol. Ubrzo sam shvatila da je sve to smiješno i krenula dalje. Danas još jedino pjevam pod tušem i s nećacima dječje pjesmice”, govori Velina.

Živi svoj posao punim plućima

Obožavam šetnje prirodom i životinje. Dok šećem, uvijek dobijem neku novu ideju. Zasad nemam ljubimca, ali  uživam u sestrinom. Čini mi se nehumanim da bude sam kod kuće cijele dane jer ja živim svoj posao, kaže Velina.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović

Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti
I BOJA JE VAŽNA

Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti

Nije svejedno jeste li kupili novčanik sami ili ga dobili na poklon. Preporuka je da ga sami izaberete i kupite kako bi ga kasnije voljeli i rado svoj novac držali u njemu
Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće
POMLADITE SE

Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće

Kolagen je glavni strukturni protein koji se nalazi u vezivnom tkivu cijelog tijela. Pruža snagu i fleksibilnost različitim dijelovima tijela poput kože, kostiju, tetiva, mišića, hrskavice, krvnih žila...