Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Video pozivi nas spašavaju, ali i iscrpljuju: Evo što napraviti

Video pozivi nas spašavaju, ali i iscrpljuju: Evo što napraviti
1

Ne može se točno objasniti zašto, ali čini se da nam virtualni razgovori oduzimaju više energije nego susreti oči u oče na koje smo navikli. Evo kako možete poboljšati virtualne pozive

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Nije svaka isprika iskrena, evo što biste trebali imati na umu

U prvim danima pandemije, postalo je jasno da će nas tehnologija spajati. Iako smo zahvalni tehnologiji na tome, pomalo smo već iscrpljeni od neprekidnih video poziva i virtualnih iskustava. 

Ne možemo se točno objasniti zašto, ali čini se da nam virtualni razgovori oduzimaju više energije nego susreti oči u oči na koje smo navikli. Čudno je to i da u većini slučajeva virtualni pozivi utječu na to da se osjećamo usamljeno.

Ovo je bolje rješenje za plaže: 'Bambus umjesto pleksiglasa!'
Ovo je bolje rješenje za plaže: 'Bambus umjesto pleksiglasa!'

Kad se povežemo putem ekrana, mnogo toga se gubi. Ograničeni samo na audio i vizualne senzorne podatke, lako nam se javlja osjećaj da smo 'sami zajedno', pojam koji se osmislila prof. Sherry Turkle.

Sljedeće što ometa video razgovore je stalna prisutnost vlastite slike na ekranu. Za sve koji imaju čak i blagu verziju unutarnjeg kritičara, to može imati snažan utjecaj na to koliko je , ili nije, prisutan u razgovoru na autentičan i dostupan način.Ovdje postoji određena vrsta kognitivne disonance. Pozvani smo povezati se s drugim, ali naša ambijentalna svijest o sebi preusmjerava našu pažnju.

Kako bismo ostali zdravi u odnosima sa samim sobom i s drugima, trebamo razmisliti što funkcionira, a što ne, u novoj ekonomiji,
Sljedeći prijedlozi nude načine na koje možete poboljšati digitalne veze i ojačati odnose prema sebi i drugima u ovom vremenu fizičke izolacije.

1.Težite sebi

Da bismo ostali zdravi, moramo razmotriti vlastitu 'temperaturu' unutarnjeg blagostanja prije nego što jednostavno kažemo "da" svakoj prilici za povezivanje.

Hrvati i korona: Istražili su što nam je bitno, čega se bojimo...
Hrvati i korona: Istražili su što nam je bitno, čega se bojimo...

Ako se osjećamo preopterećeni, emocionalno iscrpljeni, možda je najbolje da prekinete internetsku vezu  kako biste mogli ostati sami sa sobom.

2.  Razmislite o pokrivanju svoje slike na ekranu

Postoji određena razina hipertenzivne samosvijesti koja se događa kada promatramo sliku sebe. Kada nam se to događa tijekom video razgovora, mi se isključujemo iz trenutka i dio našeg mozga postaje aktivan procjenjujući kako sami sebe predstavljamo. 

Jedan od načina kako to izbjeći je da pokrijte svoju sliku na ekranu, odnosno zalijepite nešto preko nje.

3. Razmislite o telefonskim pozivima

U ovo vrijeme tolikih video poziva, manja koncentracija na telefonske pozive zapravo može poboljšati autentičnost veze. Također, napravite sebi poseban ugođaj. Napravite sebi kavu ili čaj i pronađite najudobnije mjesto u kući.  Oduprite se nagonu za obavljanjem više zadataka dok ste na telefonu i potpuno se uključite u poziv. Primijetite je li se bolje osjećate dok pričate na telefon ili na video poziv, prenosi Psychology Today.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Porod svog prvog djeteta zbog korone gledao na video-pozivu

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru