Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

Virtualna stvarnost: Zagrlila kćer koje nema već tri godine

Korejska televizija zahvaljujući virtualnoj tehnologiji u showu 'Meeting you' omogućila je majci čija je kći preminula prije tri godine da se ponovo susretnu, porazgovaraju i zagrle

Foto: Schreenshot/YouTube
18 komentara

Jang Ji-sung je stavila na glavu uređaj koji ju uvodi u virtualnu stvarnost. Prebacio ju je u vrt, u kojemu ju je čekala njena sedmogodišnja kći Nayeon, smijući se veselo u svijetlo ružičastoj haljini. 

- O, mila moja, tako mi nedostaješ - rekla je zagrlivši snažno digitalnu repliku svoje kćeri. Napokon ju je mogla zagrliti, igrati se s njom i porazgovarati, a kći ju je uspjela uvjeriti da je sada više ništa ne boli. Nayeon je, naime, preminula prije tri godine, a da liječnici nisu mogli otkriti uzrok.

POGLEDAJTE VIDEO:

Priča je to koja pokazuje kako virtualna stvarnost može oživjeti mrtve, a onima koji su ostali iza njih pomoći da se lakše nose s boli. Korejska televizija iskoristila je tehnologiju u ovom slučaju da omogući ponovni 'susret' majke i kćeri, u showu koji se zove 'Meeting you'. Radili su na tome da Nayeonino lice, tijelo i pokreti budu što sličniji njoj dok je bila živa. 

SVI NA JEDNOM MJESTU Virtualna šetnja nacionalnim parkovima i parkovima prirode

Djevojčica velikih blistavih očiju i tamno-crne kose pogledala je u majku i pitala ju gdje je bila te misli li na nju. 

Foto: Schreenshot/YouTube

- Cijelo vrijeme mislim na tebe - odgovorila je majka. Dirnulo ju je kad joj je virtualna replika kćeri rekla da joj nedostaje. Isprva je oklijevala u tome da dodirne djevojčicu koja je stajala ispred nje, no Nayeon je zatražila da ju drži za ruku. Uhvatila je ručicu i majčinim licem potekle su suze. Plakali su i Nayeonin otac, brat i sestra, koji su sjedili u publici. 

PROMO Novi trend u turizmu - proširena i virtualna stvarnost

U jednom trenutku virtualna djevojčica je potrčala mami u zagrljaj, poklonila joj cvijet i rekla: 'Mama, vidiš da me više ništa ne boli, zar ne?'.

Nakon nekog vremena djevojčica je legla u krevet, rekavši da je umorna, pa se majka oprostila s njom.

Foto: Schreenshot/YouTube

Jang, koja nosi Nayeonin pepeo u ogrlici oko vrata, rekla je da je pristala na to da se njen virtualni susret sa kćeri snimi kako bi pomogla drugim ljudima koji su izgubili dragu osobu. 

REUTERS/PXL DOMINIRAJU Nezaustavljivom rastu Fejsa pomaže i virtualna stvarnost

- Tri godine poslije napokon je jači osjećaj ljubavi od nedostajanja i mučnine. Sada mogu biti snažnija za svoj ponovni susret s njom - napisala je majka na svom blogu, a prenosi Daily Mail. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message