Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Vječni neprijatelji: Dva uzorka i nespojive boje? To nije istina

Vječni neprijatelji: Dva uzorka i nespojive boje? To nije istina
13

Nije istina da se različiti uzorci ne mogu spojiti, koža ne može nositi po ljeti, niti da se plava i zelena ne mogu zajedno nositi. Ovi celebovi znaju kako to izvesti

VIDEO

Odjevni komadi različitih printeva nikako se ne smiju nositi u istoj kombinaciji, staro je modno pravilo, no modni vizionari poput britanske stilistice Nicky Hambelton Jones tvrde da su pravila stvorena da se krše, jer se jedino tako može oblikovati modni stil pojedinca koji će ga istaknuti u masi.

Ovogodišnje proljetne i ljetne kolekcije kreatora Petera Pilotta i Mary Katrantzou pokazale su kako kombiniranje hrabrih uzoraka može izgledati efektno i modni zaigrano, piše Daily Mail. Na takvu se kombinaciju odlučila i Diane Kruger, koja je spojila zelenu košulju s crno-bijelim krupnim printom lišća i usku suknju s horizontalnim crno-bijelim prugama kreatora Dereka Lama. 

- Ključno je koristiti printeve različitih proporcija i oblika, tako da jedan bude sitniji, a drugi krupniji, kako kombinacija ne bi izgledala kaotično - kaže Jones.

Crvenokose ne smiju nositi crveno

Ženama s crvenom kosom najbolje pristaju bež i maslinaste nijanse, jer je teško uskladiti boju haljine s bojom kose, što rezultira napadnim izgledom. Da se crvenokose ne trebaju ograničavati u odabiru boja dobro znaju Christina Hendricks i Emma Stone, a stilisti kažu da je u ovakvim kombinacijama nužno pokazati dovoljno kože između kose i haljine te odabrati drugačiju boju od nijanse kose.

Starije ne nose kratko

Da se s godinama duljina haljine ili suknje ne treba skraćivati uspješno dokazuje Helen Mirren u svojoj 77. godini života. Još hrabrija od nje je Sharon Stone koja demonstrira kako minica može dobro izgledati na vama čak i ako imate 54 godine, poput nje. 

Ključno je nositi duljinu koja najbolje naglašava vaše adute, pa ako imate lijepo definirane noge možete si dopustiti i kraće haljine. Opuštenu kožu nogu rješava dobar par najlonki, a ako idete na kraća varijante, bolje je odabrati šire modele suknji, objašnjavaju stilisti.

Zelena i plava se ne vole

Prema klasičnim teorijama, plava i zelena boja nalaze se preblizu u spektru boja da bi činile dobru kombinaciju, a zajedno djeluju prehladno. Zoe Saldana razbija taj mit sitnim printom na topu i modnim detaljima poput cipela i torbice koje upotpunjuju kombinaciju i približavaju te boje.

Cipele i torba se moraju slagati

Ova mantra potječe iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, a proslavila ju je Jackie Kennedy koja je kombinirala cipele, šešir i torbu u istoj nijansi. Danas modni znalci takva usklađivanja smatraju predvidljivima, pomalo dosadnima i uniformiranima.

Slijedite primjer Olivie Palermo i odvažite se na kombiniranje cipela i torbe suprotne boje, pa čak i stila, ali pri tom pripazite da je ostatak odjeće neupadljiv i jednobojan.

Koža se ne nosi ljeti

Kožnate haljine ove su se sezone mogle vidjeti na gotovo svim pistama renomiranih dizajnera poput Versacea i Dolce&Gabbane, koji su se usprotivili mitu da je koža "preteška" za ljeto. Njihovu ideju podržavaju Jennifer Aniston, Claire Danes i Blake Lively, koje se kože ne odriču ni u najtoplijim mjesecima.

Sandale otvorenih prstiju ne nose se s čarapama

Bilo da je riječ o običnim čarapama ili štramplama, njihovo se uparivanje sa sandalama otvorenih prstiju do nedavno smatralo modnim kriminalom. Kako takav look može izgledati originalno i zanimljivo demonstrira Alexa Chung, koja voli neobične kombinacije.

Vječni neprijatelji: Smeđa i plava? Nije istina

Poput zelene i plave, za smeđu i plavu se kaže da su preblizu u spektru boja da bi se uparivale, a nedovoljno kontrasta rezultira dosadnim kombinacijama. Kako se tome suprotstaviti pokazala je Mollie King koja je spojila plavu vesticu sa smeđim remenom, cipelama i torbom, a cijeli look "podiže" bijela haljina. 

- Treba pomiješati različite materijale da bi se povećao kontrast boja - kaže Jones.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'