Obavijesti

Lifestyle

Komentari 73

Vježbom i istraživanjem tijela svladajte zapreke za orgazam

Vježbom i istraživanjem tijela svladajte zapreke za orgazam
1

Opusti se i uživaj: Pronađite vruće zone i pustite mašti na volju, istražujte tijelo partnera i razne poze koje omogućuju istodobnu stimulaciju G točke i klitorisa

VIDEO

Za početak, upozorite partnera da predigra nije stvar izbora nego preduvjet za dobar orgazam. Što je više ljubljenja i maženja, to ćete bolje potaknuti protok krvi u tijelu, a to povećava osjetljivost kože i dijelova tijela. U prosjeku ženi treba od 10 do 20 minuta stimulacije kako bi bila spremna za orgazam. To je vrijeme tijekom kojeg možete i iskušati vruće taktike predigre: igru s kockicom leda i toplim dahom na tijelu, igru slatko-ljutom hranom dok su partneru zatvorene oči (ili povez na očima), masažu mirisnim uljima ili namakanje nogu u hladnoj vodi. 

Nožni prsti u senzornom korteksu mozga kod žena su smješteni tik do klitorisa, pa će hlađenje nogu prouzročiti veću osjetljivost oko toga maloga “gumba”, pokazala su snimanja mozga. Naravno, pazite da se ne prehladite. I rashlađivanje lubrikantima može biti dobar početak za tople dodire i zagrijavanje tijekom odnosa. 

Ako je partner “blizu” kraju, a vi daleko, jedno je od rješenja da vam priušti oralni seks jer će tako ubrzati vaš put do orgazma. Druga je mogućnost da se sami igrate svojim tijelom. To je i najbolji “trening” za usavršavanje u seksu jer žena tako upoznaje svoje tijelo i postaje svjesna onoga što voli, pa će to lakše i pokazati partneru.

Postojala ili ne, za G-točkom se isplati tragati 

O vaginalnom orgazmu najviše se i govori, pogotovo vezano uz “mističnu” G-točku. Iako se znanstvenici o tome nisu usuglasili, oko 30 posto žena tvrdi kako dodirivanje te točke tijekom penetracije itekako utječe na to da dožive veličanstven orgazam, pa nema štete u tome da je nastavite tražiti. U najgorem slučaju, otkrit ćete nešto drugo u čemu uživate.

Dodir po dodir do eksplozije užitka

Prvo, pronađite vruće zone. Bez srama istražujte prstom dok ne dođete do točke koja vam pruža najveće zadovoljstvo. Dodirom na to mjesto trebali biste osjetiti trnce i užitak. Zatim tijekom odnosa s partnerom pokušajte pronaći pozu u kojoj će on moći dodirnuti tu točku. Lezite na bok jedno prema drugom, s isprepletenim nogama. Taj položaj može omogućiti bolju stimulaciju.

Što dulje i što raznolikije 

Za vaginalni orgazam seks treba trajati dulje nego obično, kažu stručnjaci. Predigra bi trebala biti barem 15 minuta uz čestu promjenu poza. - Promjena poza smanjuje rizik da se partner ‘ubije od posla’ i prerano svrši te pomaže da otkrijete nove osjećaje i nova mjesta koja vrijedi dodirivati - kaže Michael Alvear, autor knjige “Ne večeras, osjećam se debelo”. 

Istraživanje jamči više uživanja 

Sigurno znate za ono skriveno mjesto u kojemu je oko 8000 živčanih završetaka. A većinu žena stimulacija tog mjesta sigurno odvodi preko ruba. No inzistiranje na klitorisu znači manje ugodan orgazam nego ako vaš partner dodiruje ili masira druge ključne dijelove, ističe Sara Cooper, seksualna terapeutkinja.

Opusti se - i uživaj

Od 10 do 15 posto žena ne uspije doživjeti orgazam, no stručnjaci kažu kako u većini slučajeva nije sve izgubljeno. 

- Moguće je da je žena sposobna doživjeti orgazam, ali to ne uspijeva zbog određenih zapreka - kaže ginekologinja Lissa Rankin. Prije svega, mnogo je žena tijekom seksa opterećeno time kako izgleda njihovo tijelo ili kako miriše, a, budimo iskreni, od toga uzbuđenje može nestati. Ne zamarajte se malim stvarima. Oslobodite se i okrenite tome da prepoznate osjete i užitak. No treba upozoriti, on može biti prilično umanjen ako ste omamljeni alkoholom, odnosno čašica vina podignut će raspoloženje, ali više vas može umrtviti. Velika zapreka može biti to što ne poznajete svoje i partnerovo tijelo. 

- Za svaku je ženu najvažnije da istraži svoje tijelo i otkrije što voli, od kakvih se dodira osjeća dobro te kako najbolje postiže orgazam - kaže seksologinja Betty Dodson. Žene koje su izložene velikom stresu imaju nižu razinu tjelesnog uzbuđenja, pokazalo je istraživanje. Pomoći će tehnike koje vode prema opuštanju tijela i uma, od ležanja u mirisnoj kupki, joge, redovitog vježbanja, šetnji u prirodi, gledanja smiješnih filmova do druženja s prijateljima. No seks opušta, pa više seksa pomaže i da se riješite stresa.

Mozak je najveći seksualni organ, dajte mu kisika 

Tijekom vrhunca ljudi refleksno zadržavaju dah, no veće zadovoljstvo osjetit ćete ako uspijete duboko udisati i izdisati. Nije lako, no praksu možete steći masturbacijom. Duboko disanje dovodi više kisika do mozga i tako produbljuje svijest.

Položaji uz koje se lakše doživi dvostruki orgazam

Pseći stil jedna je od poza u kojoj se ženu može najbolje uzbuditi jer omogućuje stimulaciju G-točke i klitorisa istodobno. Takav je i obrnuti misionarski položaj, u kojemu je žena gore, jer može prilagođavati jačinu pritiska na erogene zone. Ako ima snage, nemojte zanemariti ni stojeću pozu, u kojoj ste naslonjeni na zid, s nogama oko partnerova struka.  

Pustite mašti na volju i sami se dovedite do ‘cilja’

Stvar je u kombinaciji tehnika disanja, mašte i usredotočenosti na sebe u opuštenom stanju, kaže licencirana terapeutkinja Gina Ogden, autorica knjige “Žene koje vole seks”. Dakle, sve je jasno: udahnite, pustite mašti na volju i – uživajte.

Ne zaboravite grudi, povezuju partnera i opuštaju

Dok se stimuliraju bradavice, tijelo otpušta oksitocin, hormon koji je zaslužan za druželjubivost, dobro raspoloženje i povezanost. I tako nastaje veći protok krvi, što može prouzročiti kontrakcije te vaginalni odnosno klitoralni orgazam. 

Zbog glume on nikad neće otkriti što volite

Za izvedbu u krevetu 60 posto žena moglo bi dobiti Oscar, a 59 posto muškaraca misli kako može prepoznati da partnerica glumi, pokazala su istraživanja. Kako? Njih oko 36 posto priznaje kako je partnerica tada pretjerano dramatična, 21 posto kaže da žene slabo glume kad su uzbuđene, pa se “prava” gluma u trenutku orgazma lako prepozna. Oko 23 posto muškaraca misli kako je manje vjerojatno da će partnerica glumiti kad su svjetla isključena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač
'Oprostila sam bivšem prevaru, a tek onda me do kraja ponizio'
NEOBIČNA PRIČA

'Oprostila sam bivšem prevaru, a tek onda me do kraja ponizio'

Odluka o ponovnom braku s bivšim supružnikom nije uobičajena, a oni koji to učine obično imaju jak razlog vjerovati da je to pravi izbor. Tako je bilo i u ovom slučaju...