Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Dejana: Nemam ruke pa sam Sulji umjesto njih dala osmijeh

Dejana iz Srbije i Suljo iz Sarajeva su prava ljubavna inspiracija koja dokazuje da ljubav ne poznaje granice ni prepreke. Njihove fotografije na Instagramu osvajuju mnoge jer su drugačiji i sretni

VIDEO

Dejana Bačko (24) je rođena bez ruku, ali unatoč svojem hendikepu danas je akademski obrazovana slikarica i sportašica koja je u veljači osvojila zlatnu medalju na Svjetskom Para Taekwondo prvenstvu u Antalyi u Turskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:45

Suljo Keranović (23) iz Bosne i Hercegovine i Dejana su u vezi od prošlog lipnja, a njihov susret, kao i sve poslije toga, prava je bajka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dok sam čekala autobus s prijateljicom, vidjela sam jednog dečka koji me je gledao i primijetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu i pružila osmijeh umjesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, student diplomskog studija na Fakultetu političkih znanosti na Sveučilištu u Sarajevu, da ide na jednogodišnju akademiju “Schuler Helfen Leben” i da volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao kako je trenirao futsal, stolni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala bi li trenirao taekwondo. Rekao mi je da je na studentskoj razmjeni i kako je danas njegov posljednji dan u Novom Sadu. Razmijenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna - ispričala je Dejana.

Prošla su četiri mjeseca prije nego što joj je Suljo poslao poruku na Instagramu. Neko vrijeme su se dopisivali, nakon čega je odlučio doći u Novi Sad kod Dejane. 

Svoju ljubav i život dijele na mreži koja ih je i spojila. Fotografije koje objavljuju, pune pozitivne energije zrače srećom i mladenačkom zanosom.

- Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo razbiti predrasude o osobama s invaliditetom. Nije sramota biti invalid i možemo biti sretni bez obzira na to što smo 'drugačiji'. Imamo i cilj, a to je motivirati ljude oko nas i pokazati im kako je u životu najvažnija sreća - kaže Suljo.

Zajedno treniraju u taekwondo klubu, a Dejana Sulju uči i slikati.  

- Puno se smijemo i imamo sličan smisao za humor. Tako se šalimo kako je njemu mnogo lakše slikati jer mu je sudbina dala jednu ruku, kojom me tako lijepo grli - ističe Dejana za Blic.

SLAVNI LJEPOTAN LJUBI 18 GODINA MLAĐU I NEKI TO NE PODRŽAVAJU: 'Možda je ova razlika ipak pretjerana?!'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru