Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ovaj vikend u Zagrebu filmovi će se gledati na parkiralištu

Ovaj vikend u Zagrebu filmovi će se gledati na parkiralištu
1

Vikend drive-in filmsko-glazbeni spektakl označit će početak razvoja nove platforme za nezavisnu kulturu koja je zbog pandemije koronavirusa trenutno potpuno blokirana

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članakZaposlenici potvrdili: Rad od doma povećava produktivnost

Program kulturnih sadržaja na otvorenom platforme Drive in kultura otvorit će filmsko-glazbeni drive-in spektakl koji od 15. do 17. svibnja na parkiralištu Hala V iza zagrebačkog Tehničkog muzeja donosi vikend domaćih filmskih hit naslova uz popratni glazbeni program.

Tijekom tri večeri, od petka do nedjelje, posjetitelji će imati priliku doživjeti jedinstveni spoj umjetnosti i zabave iz udobnosti vlastitog automobila po principu američkog popularnog načina okupljanja mladih, drive-in kina.

Popratni glazbeni program, s kojim će započinjati svaka filmska večer, također će kreirati popularne domaće snage poput omiljenog veterana zagrebačke elektronske scene, DJ Felvera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Što se diljem svijeta 'gricka' u kinima

Pokretanje videa...

00:27

Dugometražni repertoar prvog dana drive-in kina otvorit će 'Zagrebački ekvinocij' (2019.), dugometražni debi Svebora Mihaela Jelića, jedno od najvećih i najugodnijih iznenađenja prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, film nastao gotovo bez budžeta koji na autentičan način prikazuje zagrebački alternativni noćni život. Publiku će u automobilima rasplesati proširena postava benda Ljetno kino uz šarmantne obrade poznatih pjesama.

Slijedi, u subotu, večer ljubavnih igara uz romantičan zvuk saksofona, nakon čega slijedi projekcija doku-hita 'Gangster te voli' (2013.) Nebojše Slijepčevića

Svojim sinovima napravila kino na otvorenom i oduševila sve
Svojim sinovima napravila kino na otvorenom i oduševila sve

Nedjelja je rezervirana za 'Vis-à-Vis' (2013.) poznatog mladog redatelja Nevija Marasovića. 

Osim dugometražnih hrvatskih filmova, u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti, svaku večer prikazat će se i neki od najboljih studentskih kratkometražnih filmova snimljenih u posljednjih nekoliko godina koji su prepoznati i od strane svjetskih festivala, kao što su 'Igra malog tigra' (2015.) Jasne Nanut. 

Filmski program obogatit će i kratkometražni animirani filmovi nastali u produkciji Akademije likovnih umjetnosti. 

Projekt 'Drive in kultura' pokrenuo je produkcijski duo SABMARINE iza kojeg već nekoliko godina stoje studenti Akademije dramske umjetnosti, Marin Leo Janković i Sabrina Herak Smoković. Misija im je podsjećati na važnost umjetnosti u ovim turbulentnim vremenima, revitalizirali kulturni sektor te potaknuti koncept kulture na otvorenom.

Vikend drive-in filmsko-glazbeni spektakl označit će početak razvoja nove platforme za nezavisnu kulturu koja je zbog pandemije koronavirusa trenutno potpuno blokirana. Događanje je ujedno humanitarnog karaktera te predstavlja poziv publici na akciju i doniranje sredstava za studente koji su ostali bez izvora prihoda u ovim zahtjevnim vremenima.

- Poznata je činjenica kako su mnogobrojni projekti otkazani, rad ograničen, a o njihovoj se egzistenciji u ovom kriznom vremenu rijetko progovaralo. U suradnji sa zakladom Solidarna prikupljat će se sredstva za studente, te će se zatim u dogovoru sa Sveučilištem u Zagrebu, usmjeriti prema najugroženijima - ističu organizatori.

'Drive in' kina na Floridi su sve popularnija tijekom izolacije
'Drive in' kina na Floridi su sve popularnija tijekom izolacije

Svi oni koji žele pomoći mladima svoj doprinos mogu dati uplatom na poseban žiro račun u razdoblju od 13. do 20. svibnja. Sve dodatne informacije dostupne su na poveznici www.driveinkultura.com.

Za prvo događanje Drive in kulture ulaz i broj automobila je ograničen i posebno reguliran zbog sigurnosnih mjera. Svoje je mjesto potrebno unaprijed rezervirati putem web stranica projekta.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Nasljednica slavne Kate: Lila Moss ide maminim stopama

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:55
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme