Lifestyle

Komentari 1

Vrhunski prevaranti: Majstori znaju pronaći rupe u zakonu

Vrhunski prevaranti: Majstori znaju pronaći rupe u zakonu

Poljoprivrednik je imanje pretvorio u državu, lukavi poduzetnik je s pudingom obišao svijet i zaradio, lukavcima matematika donosi tisuće dolara u televizijskim igrama

Vlasnici 30-ak barova u SAD-u svoje su lokale pretvorili u "kazališne pozornice" i promovirali objekte tiskajući plakate za predstave - samo kako bi gosti mogli pušiti. Ugostitelji su iskoristili rupu u zakonu o zabrani pušenja koji dopušta pušenje profesionalnim glumcima tijekom predstave ili filma.

Gosti su im tako postali glumci, a cigarete i pepeljare glavni rekviziti. Posjetitelji barova sa zadovoljstvom su prihvatili igru i u omiljene lokale počeli dolaziti u kostimima.

- Naši gosti glume sami sebe kakvi su bili prije donošenja zakona. Predstavu bismo mogli nazvati "prije zabrane" - objašnjava Brian Bauman, vlasnik bara.

Ipak, čini se kako zabava neće potrajati s obzirom na to da je reagiralo ministarstvo zdravstva te vlasnicima zbog kršenja zakona zaprijetilo sankcijama.

Lažni ček ipak se mogao unovčiti

Ček koji je dobio kao " spam" Patrick Comb položio je u banku. Sljedeći dan imao je 75.000 dolara  na računu. Ni nakon tjedan dana banka nije povukla novac. Iako je na uglu malim slovima pisalo "ništavan", ček je prema zakonu bio valjan jer je bio previše sličan pravom.

Poljoprivrednik imanje pretvorio u državu

Australac Leonard Casley zbog restrikcija koje su mu onemogućavale posao proglasio je imanje državom. Nakon što su ga vlasti oslovile s guvernere u službenom dopisu, Casely se imenovao princem, a prema britanskom zakonu iz 1495., podizanje bilo kakve optužnice protiv princa smatra se izdajom.

Lukavi poduzetnik - s pudingom oko svijeta

David Phillips u nagradnoj igri proizvođača pudinga osvojio je 1,25 milijuna besplatnih milja. Kupio je proizvode u vrijednosti od 3000 dolara i zaradio avio karte vrednije od 25.000 dolara. Sav puding donirao je u humanitarne svrhe i zaradio dodatnih 800 dolara poreznih olakšica. Prema Davidu snimljen je film s Adamom Sandlerom u glavnoj ulozi.

Matematika mu donijela tisuće u tv igrama

Michael Larson, ljubitelj kvizova i tv igara, uočio je matematičku pravilnost u showu sličnom "kolu sreće". Nakon što je provalio algoritme i uzorke, prijavio se u show te pobjeđivao iz emisije u emisiju. Prije nego što je pristao odustati osvojio je više o 100.000 dolara te put na Bahame.

Najčitaniji članci