Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

Vrijeme je za gležnjače - tu je nekoliko modela, izaberite svoj

Vrijeme je za gležnjače - tu je nekoliko modela, izaberite svoj
1

Metalik, kaubojske, sa šljokicama, šarene ili sa zlatnom potpeticom, ove sezone vladaju potpuno otkačeni modeli. Ovaj model čizmica pokriva najtanji dio vaše noge...

VIDEO

Postoje određeni modni komadi koje je teško nositi čak i najzagriženijim trendsetericama zato što svojim krojem doista rijetko kome laskaju - široke hlače do pola lista, crop topovi i kombinezoni definitivno spadaju u ovu kategoriju, no i svijet obuće ima kandidata - gležnjače. 

Ovaj model čizmica pokriva najtanji dio vaše noge - onaj koji zapravo želite najviše istaknuti: gležanj. Spojite li to s niskom potpeticom, imate pravi mali recept za katastrofu, osim ako ste viši od metar i osamdeset. Trik pronalaska pravog modela gležnjača je u proporcijama - iako su ove sezone najmoderniji modeli koji sežu tek malo iznad gležnja te imaju uglavnom midi potpeticu, to ne znači da je ovo najbolji oblik cipele za vas.

Pokušajte koketirati s nešto višom sarom cipele ili višom potpeticom, dok god se osjećate udobno u njoj. Figuru možete izdužiti i pravilnim kombiniranjem odjeće: niske gležnjače odlično izgledaju na skinny traperice, a nosite li šire modele, trik je zarolati hlače tako da otkrijete malo kože između ruba čizme i traperica.

Stilisti se slažu kako je i dalje najveća pogreška pustiti hlače da idu preko ovakvog modela čizama - koketiranje s ovim lookom dopušteno je samo ako se radi o trapez hlačama i curama koje su doista spremne eksperimentirati s modom. Odlučite li se za kombinaciju gležnjači i suknje, izbjegavajte midi krojeve koji sami po sebi krate siluetu te posegnite ili za lepršavim maksi haljinama poput street style zvijezde Veronike Heilbrunner ili za mini varijantama.

Iako bi se pobornici gesla “manje je više” usprotivili našem stavu, kad su gležnjače u pitanju, doista je teško odabrati samo jedan par. Klasične crne kožnate bez potpetice, znane kao “chelsea boot”, već imaju kultni status; Kate Moss obožavateljica je moto modela, malo širih rokerskih modela s remenjem i zakovicama; Fausto Puglisi odlučio se na kaubojsku varijantu, a Alberta Ferretti svoje miljenice na doista tankoj potpetici istkala je baršunastim cvijećem.

Na minice ili maksi haljine

Modni stručnjaci upozoravaju da se gležnjače mogu nositi samo na minice ili maksi haljine i suknje jer će u protivnom skratiti figuru. No modna su pravila tu da se krše, pa nosite ono u čemu se osjećate najbolje, a važno je da u ormaru imate gležnjače.

Tamnocrvene, Stradivarius, 299,90 kn

Zlatne, asos.com, 300 kn

Crne, H&M, 300 kn

Sa zmijskim uzorkom, Mango, 349,90 kn

S cvjetićima, asos.com, 420 kn

Kožnate, Bershka, 489,90 kn

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku