Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vrlo šareno: 15 ideja za ukrase koje možete izrađivati s djecom

Vrlo šareno: 15 ideja za ukrase koje možete izrađivati s djecom

Klinci vole kreativnost i razne aktivnosti s roditeljima i obitelji koje uključuju maštu te su ovi dani idealni za izradu božićnih ukrasa. Umjesto kupovnih, super će izgledati ukrasi napravljeni kod kuće

VIDEO

Od sitnica koje bismo inače bacili ili nemaju neku posebnu namjenu, možemo napraviti super ukrase. Ovdje koristimo načelo održivosti te pokušavamo nekom predmetu ili materijalu produžiti 'život'. Treba vam samo malo kreativnosti i par ideja kako biste od običnog bora ili božićnog ukrasa učinili onaj poseban, personaliziran. Inspiracija su motivi kao što su bor, kuglice, crvena, zelena te naravno, sjaj srebrne i zlatne. No, naravno, kolorit možete izabrati sami, ovisno o stilu i preferencijama te materijalima koji su vam dostupni.

1. Papirići postaju posebni

Papirići nisu za reciklažu, prvo ih možete iskoristiti za neki fora ukras, inspiriran oblikom bora. Cedulje koje bacamo svakodnevno ne moraju odmah završiti u smeću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

advent u hr i slo 05:01

2. Ukrašeni češer

Češeri su posebni sami za sebe, a ukrašeni mašnom postaju adventski ukras. Ovaj prirodan detalj prostoriji daje predivan zimski ugođaj.

'Imam dvoje djece, no poklon za Božić ću kupiti samo jednom'
'Imam dvoje djece, no poklon za Božić ću kupiti samo jednom'

3. Mirisni sušeni citrusi

Sušeni limuni i naranče predivni su ukrasi, a i predivno mirišu. Nakon sušenja s njima je lako baratati, nanižite ih na trakice, igrajte se dizajnom.

Evo zašto sveti Nikola donosi darove i to baš u dječje čizmice
Evo zašto sveti Nikola donosi darove i to baš u dječje čizmice

4. Role toaletnog papira su zapravo fora

Role od toaletnog papira imaju veliki kreativni potencijal. To će vam reći svaka teta u vrtiću - neodoljive su kao mali likovi, ovisno o temi i prigodi za koju radite ukrase.

Paris Hilton: 'Slomljeno mi je srce zbog odurnih komentara o mom sinu. Kakvi su to ljudi?!'
Paris Hilton: 'Slomljeno mi je srce zbog odurnih komentara o mom sinu. Kakvi su to ljudi?!'

5. Skupljanje čepova za novu kreativnost

Čepovi su još jedan element s kojim se isplati raditi ove simpatične ukrase. Možemo ih okretati na više strana te raditi figurice od snjegovića do borova.

6. Biseri kao simbol elegancije

Mali biseri elegantni su i na ukrasu za bor. Nije nužno da su u svijetu nakita, i kao božićni detalj su vrlo lijepi, bijeli ton daje dojam jednostavnosti.

7. Konac i slova za personalizirane ukrase

Malo deblji konac poslužit će pri izradi slova - inspirirajte se inicijalima obitelji, neka svatko ima svoj ukras. Ako imate vremena, možete napraviti čitavu abecedu.

8. Bijeli papir s licem

Nema veze ako nema ukrasnog papira, i bijeli je super, nacrtajte lica i dajte paketiću karakter. Neka svi budu sretni, u stilu ugođaja i atmosfere.

9. Inspiracija narančinom korom

I narančina je kora izuzetan detalj kod ukrašavanja, prvo je osušite na radijatoru, a onda nanižite na špagu. Lijepa boja prostoru će dati prirodan ugođaj.

10. Rudolf - sob crvenog nosa

Komadići drva odlično će poslužit kao elementi ukrašavanja. Za smeđe oči možete koristiti detalje poput zrna kave i slično, a crvena je brusnica ili neka bobica. Možete i male papiriće pobojati u crveno ili neku drugu boju kao što su smeđa ili zelena.

11. Čarolija male vate

Vata nije samo za čišćenje, u trenu postaje snijeg. Treba vam samo flaks ili običan konac, inspiracija su snijeg, ali i mali oblaci.

12. Anđeo širi krila

Anđeo je još jedan divan motiv, lako ga je napraviti od papira. Može biti bijeli ili u boji, lako ga je naslagati tako da bude plisiran.

13. Zid ukrašen poklonima i kuglicama

Lijepe kuglice koje ne stanu na bor mog ukrasiti zid. Ako vam se čini da su zidovi nekako 'prazni', ovo je super jednostavna i atraktivna ideja.

14. Dječje čarapice kao ukras

Svaka beba čarape ima - da ne bacite one koje je prerasla, neka postanu ukrasi za neku drvenu konstrukciju ili sami bor.

15. Adventski kalendar ima svoje slatko lice

Nerijetko su u njemu slatkiši, pa mu se svi vesele. Ovo što je ostalo od prosinca možete pretvoriti u male kuvertice s danima do Nove godine i ubaciti bombone ili čokoladice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije