Lifestyle

Komentari 2

Nije preživio prva pijanstva: Mini vrt iz Preradovićeve koji je dignuo sve na noge je uništen

Nije preživio prva pijanstva: Mini vrt iz Preradovićeve koji je dignuo sve na noge je uništen

I dok ja pišem očitovanja zbog sadnje, gdje je sada komunalno redarstvo da ovo kazni? Okolni kafići operu ispred svojih vrata, a njihovi gosti ispišaju i ispovraćaju cijeli kvart, kaže Martina Živković

Nakon ukinutih mjera i ponovni rad kafića do jutarnjih sati, stanari centra Zagreba vratili su se u 'normalu'. Nakon nekoliko mjeseci mira i tišine, u mirno nedjeljno jutro opet su ih dočekale posljedice partijanja. U noći sa subote na nedjelju netko je uništio mini vrt Martine Živković u Preradovićevoj koji je prije par tjedana potaknuo Zagrepčane na otpor nakon što je Martina skoro dobila kaznu zbog sadnje na javnoj površini.

POGLEDAJTE VIDEO: Martina je htjela posaditi cvijeće, a dobila je prijavu

- Vrt je zgažen, a ogradica je polomljena. Nisam iskreno previše iznenađena jer je ovo je sasvim uobičajeno u Preradovićevoj i centru općenito, samo što smo zadnjih mjeseci navikli na mir zbog karantene - kaže Martina te dodaje da nije novost da ih nakon subote u nedjelju ujutro dočeka ulica koja smrdi na urin i povraćotinu. 

Vrt je preživio razdoblje korone, ali ne i raskalašeni noćni život.

- I dok ja pišem očitovanja zbog sadnje, gdje je sada komunalno redarstvo da ovo kazni? - kaže Martina. 

Podsjećamo, vlasnica tvrtke Torte i to Martina Živković dobila je od zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje poziv na očitovanje na prijavu zato što je sa susjedom Borisom Novkovićem posadila cvijeće na javnoj zelenoj površini u Zagrebu. 

Mnogi građani su putem Facebook stranice Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami podržali Martinu u želji da Zagreb postane ljepši i uređeniji grad. 

Najčitaniji članci