Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Warren Buffett: Radite ono što doista volite, to je istinska sreća

Warren Buffett: Radite ono što doista volite, to je istinska sreća
1

Voljeti ono što radite čini vas motiviranijima da uložite više vremena za obavljanje posla. Vaša je želja da budete produktivniji suštinska, dolazi iz uvjerenja duboko u vama

VIDEO

Prije više od 20 godina, na predavanju koje je održao na poslovnoj školi Sveučilišta Florida, student MBA-a postavio je američkom biznismenu Warrenu Buffettu pitanje: 'Što biste učinili da živite sretniji život - ako biste mogli živjeti ispočetka?'

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu... 01:35

Buffett je studente potaknuo na razmišljanje o sreći s praktičnijeg stajališta. Nitko od nas ne može živjeti iznova, ali svoju ukupnu sreću možemo povećati odabirom da napravimo promjene u svojoj karijeri, ciljevima, financijama, zdravlju i vezama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Način da to učinite je igrati igru ​​i raditi nešto u čemu uživate cijeli život. Budite povezani s ljudima koji vam se sviđaju. Radim samo s ljudima koji mi se sviđaju. Kad bih mogao zaraditi 100 milijuna dolara s tipom od kojeg mi se stisne želudac, rekao bih ne - rekao je Warren.

REUTERS

- Pozivam vas da radite na poslovima koje volite. Poludjeli ste ako nastavite raditi poslove koji vam se ne sviđaju jer mislite da će to izgledati dobro u vašem životopisu - nadodao je.

Radite ono što volite. Da, to možda zvuči lako, pogotovo kad vam to govori višestruki milijarder, ali potpuno je istinito, a Warren je radio ono što voli puno prije nego što je postao uspješan.

Puno je dobrih razloga zašto biste trebali poslušati njegov savjet i raditi ono što volite, uključujući:

1. Više mogućnosti

Ljudi koji rade ono što vole otvoreniji su za mogućnosti i nova iskustva. Spremni su prihvatiti izazove i riskirati, a kad ne uspiju, puno su izdržljiviji i sposobniji su se vratiti u igru nakon poraza.

2. Više usklađivanja sa stvarima do kojih vam je stalo

Kada radite ono što volite, stvarate usklađenost između svog posla, vrijednosti i stvari koje vam donose strast i svrhu. To otvara nove mogućnosti dok učite što je najvažnije za vaš život i posao.

3. Više motivacije, što dovodi do vašeg uspjeha

Voljeti ono što radite čini vas motiviranijima da uložite više vremena za obavljanje posla. Vaša je želja da budete produktivniji suštinska, dolazi iz uvjerenja duboko u vama da će vaši napori učiniti razliku za one kojima služite.

Zaključno, kad volite ono što radite, to vam ne izgleda kao posao koji morate obaviti! Bavljenje onim što volite glavni je doprinos istinskoj sreći u životu. Dakle, ako ne znate koja je vaša strast, vrijeme je da to shvatite, piše Inc.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru