Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Wok s povrćem i gamberima za ukusan i lagan ljetni ručak

Ovaj obrok pun je zdravih sastojaka, a kako je lagan za probavu, idealan je za ljeto. U wok ubacite i malo đumbira koji će tom jelu dati zanimljiv okus

Barbara Črgar
Foto: Barbara Črgar
3 komentara

Sastojci:

  • 250 g gambera
  • 200 g rižinih rezanaca
  • 2 mrkve
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 manja tikvica
  • Đumbir
  • Kikiriki u ljusci
  • 50 ml sezamovog ulja
  • 2 žlice aceto balsamica
  • 3-5 žlica šećera
  • 3 žlice umaka od rajčice
  • 100 ml pilećeg temeljca

Barbara Črgar

Priprema:

Gambere pržite na zagrijanom sezamovom ulju u wok tavi otprilike 10-tak minuta. Za to vrijeme ogulite i narežite na tanke trakice mrkvu, luk, tikvice i đumbir. Đumbira dodajte prema vlastitom ukusu, ukoliko volite jači okus dodajte više đumbira. Gambere izvadite sa strane i na ulje dodajte sitno nasjeckan češnjak. Kada osjetite miris češnjaka dodajte ostalo povrće i promiješajte.

U zdjelici pripremite umak od aceta balsamica sa šećerom, umakom od rajčice i pilećim temeljcem. Umjesto ovog umaka možete korisiti kupljeni soja umak. Povrće kratko prepržite, te dodajte pripremljeni umak. Zatim dodajte gambere i pustite da se umak reducira oko 5 minuta. Rižine rezance kuhate 3 minute u kipućoj vodi, isperite i dodajte u wok. Kikiriki ogulite i kratko prepržite na tavici. Servirajte tako da rižine rezance s povrćem i gamberima posipate sa krupno izmrvljenim kikikijem.

Barbara Črgar

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message