Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Za bolju figuru: Kako postati majstorica balansa i proporcije u odijevanju te naglasiti stil

Za bolju figuru: Kako postati majstorica balansa i proporcije u odijevanju te naglasiti stil

Moda je samoizražavanje i kreativnost te nam omogućuje da pokažemo svoju jedinstvenu osobnost i stil. No jedan aspekt pritom je izuzetno važan, a to su proporcije u stiliziranju

VIDEO

Razumijevanje pravilnog balansiranja i proporcije prilikom kombiniranja odjeće može značajno utjecati na naš cjelokupni izgled. Naime, proporcija se odnosi na odnos između različitih elemenata odjeće, kao što je duljina gornjeg dijela u usporedbi s duljinom donjeg dijela ili širina rukava u usporedbi sa širinom nogavice. Uravnoteženje ovih elemenata ključno je za stvaranje skladnog i vizualno ugodnog izgleda. Kad se odijevamo, treba pogledati čitavu figuru, idealno je kad napravimo neki vizualni sklad.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: "Razodjeni brzu modu"- prva održiva modna revija u Hrvatskoj 01:22

Kad je pravilna i usklađena, proporcija i ravnoteža mogu poboljšati oblik našeg tijela, istaknuti naše najbolje osobine i stvoriti dojam  simetrije. Kako bismo postigli proporciju i ravnotežu u našoj svakodnevnoj kombinaciji, bitno je razumjeti oblik tijela i kombinirati nešto smisleno. Naime, različiti oblici tijela zahtijevaju različite strategije za postizanje željene ravnoteže. Evo nekoliko općih smjernica u odnosu na građu tijela.

Oblik pješčanog sata

Ako imate oblik pješčanog sata, vaše poprsje i bokovi su relativno jednake veličine, s dobro definiranim strukom. Naglasite svoje obline odabirom pripijene odjeće koja naglašava struk. Suknje i haljine A kroja, haljine na preklop i donji dijelovi visokog struka idealan su izbor za ovaj oblik tijela.

Od majice koja dijagnosticira rak do tkanine od paukove niti - moda se ubrzano mijenja!
Od majice koja dijagnosticira rak do tkanine od paukove niti - moda se ubrzano mijenja!

Oblik kruške

Osobe u obliku kruške imaju uža ramena i širi dio kukova i bedara. Kako biste uravnotežili svoje proporcije, privucite pozornost na gornji dio tijela noseći upečatljive topove, strukturirane jakne i haljine širokog dekoltea. Uparite ih s donjim dijelom tamnije boje kako biste stvorili vizualnu ravnotežu.

Osnove stila: Ovih 10 pravila za oblačenje bi svi trebali znati
Osnove stila: Ovih 10 pravila za oblačenje bi svi trebali znati

Oblik jabuke

Tijelo oblika jabuke ima fokus oko gornjeg i središnjeg dijela, sa širim ramenima i tanjim nogama. Stvorite iluziju definiranog struka odabirom haljina A kroja i gornjih dijelova koji nisu pripijeni. Izbjegavajte ljepljive tkanine i odaberite one koje se graciozno spuštaju preko središnjeg dijela tijela.

Pravokutni oblik

Pravokutni oblik tijela karakterizira ravna silueta, sa sličnim mjerama za poprsje, struk i bokove. Stvorite obline i dodajte definiciju odabirom odjeće s volanima, peplum detaljima ili remenima za isticanje struka. Eksperimentirajte s različitim teksturama i uzorcima kako biste dodali zanimljivi vizualni potpis.

Dodatni savjeti za postizanje proporcije i ravnoteže

Sada kada smo pokrili neke opće smjernice za različite oblike tijela, istražimo dodatne savjete za postizanje proporcije i ravnoteže u svakodnevnoj odjeći.

Spoj rokerskog stila i klasike: Kožnata jakna ukrašena krznom
Spoj rokerskog stila i klasike: Kožnata jakna ukrašena krznom

Igrajte se duljinom - kombinacija duljina odjeće može stvoriti zanimljivu igru. Spojite kraći top s hlačama visokog struka ili maksi suknju s pripijenim gornjim dijelom. Izbjegavajte nositi duge majice s dugim donjim dijelom jer možete djelovati niže i poput balona.

Slojevitost može dodati dubinu i dimenziju vašoj odjeći. Eksperimentirajte s različitim teksturama, uzorcima i duljinama kako biste stvorili dobro uravnotežen izgled. Stavite dugi kardigan preko pripijene haljine ili uparite strukturirani blejzer s lepršavom bluzom i uskim trapericama.

Koristite dodatke mudro - oni mogu biti moćan alat za postizanje ravnoteže i proporcija. Remen može definirati struk i dodati oblik širokoj haljini. Slično tome, štikle mogu izdužiti vaše noge i stvoriti uravnoteženiju siluetu.

Upotrijebite tehnike color-block stila, kako biste stvorili iluziju proporcije. Uparite kontrastne boje kako biste privukli pozornost na određena područja ili upotrijebite slične tonove. Nošenje tamnije nijanse na dnu i svjetlije na vrhu može stvoriti iluziju dužih nogu, piše Yellowbrickco.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...