Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Za drugačiji doručak na kruh namažite namaz od patlidžana

Neobičan okus patlidžana posebno dolazi do izražaja kad od njega napravite namaz i poslužite kao prilog tortiljama ili sendviču, a možete ga i namazati na kruh

Barbara Črgar
Foto: Barbara Črgar

Sastojci:

  • 1 srednje veliki patlidžan
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 200 g pelata rajčice
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 žličica šećera
  • ½ žličice ljute paprike
  • ½ iscijeđenog limuna
  • Sol
  • Papar
Barbara Črgar

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Priprema:

Patlidžan ogulite tako da nekoliko okomitih traka kože ogulite, a nekoliko ostavite. Narežite patlidžan na kolutove debljine 1 cm, stavite na papirnate kuhinjske ručnike i posolite. Nakon pola sata isperite ih pod vodom i osušite kako bi isprali gorčinu. Na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja prepržite patlidžan tako da dobije zlatno smeđu boju s obje strane. Kad su pečeni patildžane stavite na papirnate ručnike da upiju višak ulja. 

U tavicu dodajte još 2 žlice ulja i pelate rajčice te kratko pirjajte. Dodajte šećer, sol, češnjak i mljevenu papriku a zatim dodajte patlidžane. Promiješajte i ostavite na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. Maknite s vatre i dodajte limunov sok i soli i papra prema želji. Smjesu krupno izmiksajte štapnim mikserom. 

Namaz možete poslužiti topao ili ga možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana. Odličan je namaz u sendvičima ili uz prepečeni kruh, tortilje ili tacose.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message