Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Za istinske skijaše slovenski Kanin je pravi raj za freeridere

Za istinske skijaše slovenski Kanin je pravi raj za freeridere
1

Debeli pokrivač prirodnog snijega, atraktivne staze i panoramski pogled na Alpe i Jadransko more Kanin svrstava u jedno od naljepših slovenskih skijališta

VIDEO


Odlazak na Kanin je kao putovanje u neku drugu dimeziju. Posljednjih godina ovo najviše skijalište u Sloveniji sve je popularnije među istinskim skijašima. Smješteno na sjeverozapadnom dijelu Slovenije, na samoj granici s Italijom, pruža nezaboravan panoramski pogled na Alpe i Jadransko more.


Malenim gondolama se za 25 minuta dolazi od podnožja (predivne doline Soče) do vrha skijališta, a ski pass "štanca" na ulazu i vrijedi za cijelo skijalište.


 
Na vrhu će vas dočekati i najviši restoran u Sloveniji, nazvan Kanin Presteljenik, pa svi koji su u njemu bili mogu se pohvaliti tom referencom i "ispijanjem kave s pogledom na Alpe i more", ali i ponuditi se jednostavnim tradicionalnim jelima poput jote.  

Slovenski strana skijališta prostire se na jug, i s te točke, od 2200 metara n/m puca pogled sve do mora, na kojem se, kažu nam vjerni posjetitelji, za lijepih dana vide i ploveći brodovi. S druge, sjeverne strane, preko Sedla i Prevale, talijansko je skijalište Sella Nevea povezan spustom.


Kružna sedežnica daje dojam masivnosti cijelog ski centra, s oko 30 kilometara staza i visinskom razlikom od 1200 metara te tako spada među najveća slovenska skijališta. Osim toga, srce će ovdje zatitrati obožavateljima freeridea koji je u kaninskim snježnim prostranstvima vrlo popularna aktivnost. 

Adrenalinski snježni spustovi pokriveni debelim slojem prirodnog snijega (na Kaninu nema zasnježivanja) rijetko se zaleđuju što daje poseban osjećaj i iskustvo skijašima i snowboarderima.

Izležavanje na snježnoj ski plaži Bum Bar poseban je dožvljaj uz zvukove partija, dok se mogu iskusiti i pravi izleti s krpljama, ledeno penjanje po stijenama, klizanje, skijaško trčanje...ili druge visokogorske planinske ture (spuštanje u jame)...


Ljeti se staze preobražuju u biciklističke spusteve, a tada se leti i paraglidingom, ili šeta obiteljskom zaštićenenom stazom (Ferata), prve takve vrste u Sloveniji, koja prolazi strmom stijenom na Prestreljeniku u ukupnoj dužini od 750 metara. 

Do Kanina se automobilom dolazi s gornje strane, preko Italije odnosno Bovca, ili s južne, preko Tolmina, a do tamo iz Zagreba treba oko tri sata. 

U Bovcu, gradiću podno Kanina, smještenom u samoj dolini nadaleko poznate rijeke Soče, odmoriti se možete u hotelu Mandart koji pruža pogled iz svojih soba na masivne planine Triglava, onako za dobro jutro.

Njihova gastroponuda je jednom rječju bogata, a slobodno možemo reći da konkurira i recenziranim restoranima u Ljubljani i Zagrebu.

Mješavina je lokalnih specijaliteta i mediteranske kuhinje i zaisgurno će vas napuniti energijom, a na vama je da spremite skije, toplo se odjenete i pravac u skijaško gorske avanture.

Ne propustite kušati i Bovški ovčji sir koji izvrsno prave u Sirarstvu Davida Ostana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam