Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Za najmanje: Unikatni hrvatski zečići su tješilice i grickalice

OBITELJSKI PROJEKT Čitava obitelj Miklec uključena je u izradu dječje igračke, a cijeli projekt je počeo s ljubavi bake Liljane prema heklanju i zekanom kojeg je napravila za unuka

Foto: Sanja Lydia Kulušić
1 komentara

BezaBu je obiteljski projekt u koji su uključeni svi članovi zagrebačke obitelji Miklec. Sve je počelo kad je baka Liljana svojoj kćeri heklala i izrađivala odjeću i namještaj za lutke.

U međuvremenu je stigao unuk Jakov, za kojeg je baka izradila heklanog zeca. On ga je dočekao u krevetiću po izlasku iz rodilišta. Jakov danas ima dvije i pol godine te svojeg zeca nosi sa sobom posvuda, a mama je baku potaknula da počne raditi zekane i za drugu djecu.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

- Zekani su zamišljeni kao igračke od rođenja do škole. Svojom teksturom pružaju sigurnost i utjehu, a duguljaste uši su korisne za masažu pri rastu zubića. Izvezene oči, nos i uši bebama su zanimljiv kontrast, a odjeća se može skidati, što je zanimljivo većoj djeci - pojašnjava Danijela Miklec.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Ove unikatne igračke napravljene su od prirodnih materijala, a svi dijelovi su šivani pa nema opasnosti da bi bebe mogle progutati neki dio. Prije pakiranja zec se posebno čisti te ga bebe odmah mogu koristiti. Svaki zec dolazi s dekicom na kojoj je ručno izvezeno ime BezaBu.

Članovi ove kreativne obitelji imaju svoje poslove, a ovaj projekt krenuo je kao hobi. U kojem sad svi uživaju.

- Ja sam profesorica hrvatskog, ujo je inženjer elektrotehnike, a baka radi kao televizijska arhivistica - rekla je Danijela.

Svaki zec ima svoju priču

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Zec BezaBu je visine 23 cm i može se naručiti u hlačicama ili haljini. Uz svakog zeca stižu dekica, osobna karta i priča.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message