Obavijesti

Lifestyle

Komentari 181

Za novu vezu ste spremni tek nakon što prebolite onu staru

Za novu vezu ste spremni tek nakon što prebolite onu staru
1

Prije nego li se upustite u novu vezu, najprije raščistite sami sa sobom što točno želite i držite se te odluke, no dajte sebi i vremena da se osjećaji slegnu

VIDEO

Iako je nakon bolnog prekida ljubavne veze teško nastaviti s "normalnim" životom, prije nego li se upustite u novu, razmislite dobro o tome što želite odnosno ne želite od buduće ljubavi. Ovisno o tome koliko ste se predali vezi, trebat će vam više ili manje vremena da se oporavite. Vrijeme da krenete dalje, ako ste u intenzivnoj i kratkoj ljubavnoj aferi jest onaj trenutak kada zabava prestane. 

Ne postoji univerzalno rješenje

Ako se vaša ljubav ugasila i postali ste samo prijatelji ili u gorem slučaju, ne možete podnijeti jedno drugo, realno rješenje je prekid. Kako biste preboljeli prekid jednogodišnje ili višegodišnje veze trebat će puno vremena zato što se u vezu uložili puno vremena, truda i ljubavi, koja je sada nestala. 

Ne postoji univerzalno rješenje za sve, već bi svatko trebao poslušati svoj unutarnji sat koji će pokazati je li vrijeme za novi početak ili ne. 

Nakon života u dvoje držite se odluke o novom početku

Život u dvoje podrazumijeva da ste dijelili sve, od paste za zube do financija. Nakon što je svatko od vas krenuo svojim putem, dopustite si da oplakujete ono što ste imali. Naučite kako se nositi s osjećajima tuge, bijesa, ljubomore, krivnje i nijekanja. 

Da biste ponovno bili spremni za izlaske najprije se trebate pomiriti sa svojim osjećajima i sami sa sobom raščistiti što uistinu želite. Ako je vaša odluka da želite novi početak, držite je se i lakše ćete prebroditi ljubavni brodolom. Stručnjaci tvrde da oporavak može trajati od nekoliko mjeseci do godinu dana, no to ovisi o pojedincu. 

Za prebolijevanje bračnog brodoloma potrebna je barem godina

Razvod braka odluka je koja mijenja život u potpunosti, a želite li da ona bude pozitivna, najprije trebate oprostiti sebi i partneru što niste uspjeli. Nekima će trebati manje, a nekima više vremena, no najbitnije je da ne ostanete živjeti u prošlosti.

Iako u prosjeku treba više od godine dana za prebolijevanje razvoda, hoće li se to dogoditi prije ili poslije ovisi o tome koliko želite biti slobodni i koliko se trudite to postići. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'