Ova kombinacija okusa osvojit će vas na prvi zalogaj, posebice ljubitelje osvježavajućih poslastica. Kombinacija jogurta i bobičastog voća nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Za posebne prilike napravite tortu s finim bobičastim voćem
Pripremite prefinu tortu od savršene kombinacije jogurta i bobičastog voća. Osvježite se ovim laganim i slatkim desertom, koji sadrži bogatstvo okusa.
Sastojci:
Korica:
- 300 g keksa
- 4 žlice maslaca
Nadjev:
- 2 žlice želatine
- sok 2 limuna
- 500 ml grčkog jogurta
- 125 ml meda
- 400 ml kokosova (ili običnog) vrhnja
- žlica ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice soli
- 150 g bobičastog voća
Preljev:
- 300 g bobičastog voća
- korica i sok 1 limuna
- jušna žlica meda
Priprema:
Napravite koricu tako što ćete samljeti kekse, otopiti maslac i skupa pomiješati. Utisnite smjesu u kalup i stavite u hladnjak.
Potom, za nadjev u vatrostalnoj posudi pomiješajte želatinu i limunov sok te zagrijte u loncu s ključalom vodom i miješajte dok se ne otopi.
Ostale sastojke pomiješajte u blenderu te im dodajte želatinu. Blendajte još 30 sekundi. Prelijte nadjev preko korice i držite u hladnjaku tijekom noći.
Zatim pripremite preljev tako što ćete pomiješati sastojke u tavi na slaboj vatri. Kuhajte dok se ne zgusne.
Stavite u hladnjak do posluživanja. Prije posluživanja kratko zagrijte i prelijte preko torte.