Lifestyle

Komentari 19

Poslastica gotova za 10 minuta - ne peče se i ne sadrži brašno

Poslastica gotova za 10 minuta - ne peče se i ne sadrži brašno

Ovaj izvrstan desert gotov je jako brzo, a posebnost mu daje nevjerojatan ukus - ako tražite laganu poslasticu za sebe i ukućane, probajte ovu tortu

Pripremite savršeno ukusan kolač koji ne zahtijeva pečenje, kao ni puno vremena. Za ovaj recept ne treba vam brašno, mlijeko ni želatina. Potrebno vam je par sastojaka poput orašastih plodova po želji, namaz od čokolade i svježi sir. Rezultat je savršena torta spremljena za samo nekoliko minuta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Sastojci:

Priprema:

U posudi smrvite 200 g keksa, možete to učiniti i pomoću štapnog miksera za finije rezultate. Potom razmrvite i 100 g orašastih plodova, koje ćete izabrati po vlastitom ukusu i dodati ih samljevenim keksima i promiješati, zatim rastopite 80 g masla i ulijte u smjesu i sve zajedno promiješajte da se sjedini.

Uzmite okrugli kalup od otprilike 18 cm te ubacite dobivenu smjesu od keksa, oraha i masla i napravite podlogu za vaš kolač. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija, neka prekriva i bočne stranice vašeg kalupa, ne samo dno. U drugu zdjelu stavite 200 g svježeg sira i 200 g Nutelle i izmiksajte.

Dobivenu smjesu izlijte preko podloge od keksa. U zasebnu posudu zatim izmiksajte 200 ml vrhnja i 50 g šećera u prahu. Preostalih 200 g sira izmiješajte sa strane pa zatim ulijte smjesu od vrhnja i šećera u prahu te sve skupa dobro izmiksajte.

Prelijte tu smjesu preko prethodnog sloja od čokolade. Ukrasite vrh kolača Nutellom i komadićima oraha, po želji. Stavite vaš kolač u hladnjak i izvadite ga kad se potpuno ohladi. Rezultat će vas oduševiti

Pogledajte u videu kako ga napraviti: