Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za potpuni užitak u jelu topla hrana se uljepšava

Za potpuni užitak u jelu topla hrana se uljepšava
1

Za što bolji umjetnički dojam, jela možete 'razigrati’ bojama šafrana, paprike i cikle. Ostatak stola ukrasite ubrusima i vazom

VIDEO

Ukrasi su samo dopuna jelu, pa je najbolje poigrati se bojama i njihovim kontrastima. U trendu je jednostavnost, zato pri dekoriranju izbjegavajte pretrpavanje - kako stola, tako i samih jela. Aromatični začini - šafran, paprika ili curry - svojom će bojom uspješno naglasiti ljepotu servirane hrane, a začinsko bilje dat će joj svježu notu. Sirovi krumpir u kombinaciji s ciklom pretvorit će se u neodoljiv crveno-bijeli cvijet, zelena salata i paprika u stabljiku s listovima. Topla jela ukrašavaju se netom prije serviranja kako toplina hrane ne bi narušila ljepotu dekoracije. Uljepšavanje možete završiti poslužite li se umakom u kojem ste pripremali hranu. Žličicom zagrabite malo umaka i lagnim potezima prošarajte jelo i tanjur. ULJE I LIMUN NJEGUJU LJEPOTU RIBLJIH JELA Pojedina hrana najbolje će izgledati kad je što prirodnija. Ljepotu ribljih jela nije potrebno previše naglašavati. Nekoliko kriški limuna bit će dovoljno za njihovu dekoraciju. Ribu s grilla premažite uljem kako bi dobila neodoljivu zlatnosmeđu nijansu. Dekoracije se mogu čuvati nekoliko dana DEKORACIJE MOŽETE ČUVATI NEKOLIKO DANA Za maštovitu dekoraciju najbolje će vam poslužiti svježe povrće ili voće. Višak možete sačuvati u hladnjaku nekoliko dana. Ako rabite kuhani krumpir, njegov će izgled ostati netaknut u vodi u kojoj ste ga skuhali. Ciklu ćete sačuvati u vinskom octu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje