Za što bolji umjetnički dojam, jela možete 'razigrati’ bojama šafrana, paprike i cikle. Ostatak stola ukrasite ubrusima i vazom
Za potpuni užitak u jelu topla hrana se uljepšava
Ukrasi su samo dopuna jelu, pa je najbolje poigrati se bojama i njihovim kontrastima. U trendu je jednostavnost, zato pri dekoriranju izbjegavajte pretrpavanje - kako stola, tako i samih jela. Aromatični začini - šafran, paprika ili curry - svojom će bojom uspješno naglasiti ljepotu servirane hrane, a začinsko bilje dat će joj svježu notu. Sirovi krumpir u kombinaciji s ciklom pretvorit će se u neodoljiv crveno-bijeli cvijet, zelena salata i paprika u stabljiku s listovima. Topla jela ukrašavaju se netom prije serviranja kako toplina hrane ne bi narušila ljepotu dekoracije. Uljepšavanje možete završiti poslužite li se umakom u kojem ste pripremali hranu. Žličicom zagrabite malo umaka i lagnim potezima prošarajte jelo i tanjur. ULJE I LIMUN NJEGUJU LJEPOTU RIBLJIH JELA Pojedina hrana najbolje će izgledati kad je što prirodnija. Ljepotu ribljih jela nije potrebno previše naglašavati. Nekoliko kriški limuna bit će dovoljno za njihovu dekoraciju. Ribu s grilla premažite uljem kako bi dobila neodoljivu zlatnosmeđu nijansu. Dekoracije se mogu čuvati nekoliko dana DEKORACIJE MOŽETE ČUVATI NEKOLIKO DANA Za maštovitu dekoraciju najbolje će vam poslužiti svježe povrće ili voće. Višak možete sačuvati u hladnjaku nekoliko dana. Ako rabite kuhani krumpir, njegov će izgled ostati netaknut u vodi u kojoj ste ga skuhali. Ciklu ćete sačuvati u vinskom octu.