Lifestyle

Komentari 0

Za prestižnu LVMH nagradu natječe se 20 mladih finalista

Za prestižnu LVMH nagradu natječe se 20 mladih finalista

Tradicija, kultura i identitet tema su kolekcija koje su predstavili brojni talentirani kandidati koji se natječu za prestižu nagradu, a pobjednik dobiva nešto više od dva milijuna kuna te praksu u kompaniji

Ograničenja radi zabrane putovanja inspirirali su modne dizajnere da osmisle kolekcije u znaku vlastitih identiteta te istaknu zemljopisnu raznolikost.

- Ove smo godine primijetili često korištenje boja i pletiva u novim kolekcijama, a ističe se i fluidna moda koja nema naglasak na spol. Jedna od top tema je i održivost - komentirala je Delphine Arnault, jedna od ključnih osoba kompanije LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, javlja WWD.

POGLEDAJTE VIDEO: Kreativan život Karla Lagerfelda

Nekolicina dizajnera potpisalo je 'kolekciju bez spola', sugerirajući modu kao komunikaciju koja odustaje od tradicionalnih podjela, odnosno one joj postaju uteg.

Među autorima su Taku Midorikawa iz Japana, Nensi Dojaka iz Albanije, koja radi u Londonu, Dongjoon Lim iz Seoula, Talijan iz Pariza Andreas Steiner, Britanka Bianca Saunders te Libanonka Cynthia Merhej.

LVMH nagrada potiče autore iz čitavog svijeta, ističe raznolikost izražavanja te podržava obrađivanje kulturnih identiteta, kako bi dali mladim ljudima šansu da s ponosom predstave vizualne karakteristike domovine.

Dobitnik nagrade dobit će 2,2 milijuna kuna te godinu dana prakse u kompaniji LVMH. Dobitnik posebne nagrade koja nosi ime dizajnera Karla Lagerfelda dobit će će nešto više od milijun kuna te također sudjelovanje u mentorskom programu.

Najčitaniji članci