Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Za ručak se kuha Caponata, a dan otvara Bogatim doručkom

Za ručak se kuha Caponata, a dan otvara Bogatim doručkom
3

Započnite dan doručkom bogatim vrijednim nutrijentima, a za ručak pripremite osvježavajuću caponatu alla Podravka s patlidžanom i mladim kozjim sirom

VIDEO

Bogati doručak

25minuta/jednostavno/za 4 osobe

Sastojci: 4 lovačke kobasice Podravka, 8 tankih kriški Pancete Podravka, 12 manjih šampinjona, 12 cherry rajčica, 4 jaja, 4 žlice Smeđeg graha Podravka, 4 žlice ulja za pečenje

Za posluživanje: 4 ploške tosta, 40 g maslaca

Priprema: 

U tavi na zagrijanoj žlici ulja popecite kobasice, a zatim ploške pancete. Na istoj masnoći popirjajte gljive, a zatim kratko i male rajčice. Na preostalom ulju ispecite jaja na oko, a tost popecite u tosteru ili u tavi bez masnoće. 

Na tanjur posložite toplu kobasicu, pancetu, pečeno jaje, šampinjone, male rajčice i žlicu ocijeđenog graha. 

Poslužite s tostom premazanim maslacem i čašom svježe iscijeđenog soka. 

Savjet: Od navedenih sastojaka, osim jaja, možete pripremiti zapečeni grah. 

Današnji ručak: Caponata alla Podravka

20 minuta/jednostavno/za 4 osobe

Sastojci: 1 patlidžan (250 g), 1 češanj češnjaka, 3 žličice SMS maslinova ulja, 350 g Tjestenine (Fusilli) Podravka, 1 Podravka Pelati (800 g), 200 g rikote (mladog kozjeg sira), 1/2 žličice suhog origana, 1 žlica Vegete

Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte. Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu. Poslužite toplo. 

Savjet: Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Savjet nutricioniste

Ovaj bogati doručak odličan je izvor energije i nutrijenata za početak dana. Za ručak uživajte u tjestenini pripremljenoj al dente s kockicama patlidžana začinjenih Vegetom i origanom koji će vam svojim mediteranskim okusom približiti more i okuse ljeta.

Maslinovo ulje, rajčice, češnjak i patlidžani tipični su predstavnici mediteranske kuhinje koja je prototip pravilne prehrane. Spomenimo samo da maslinovo ulje sadrži mononzeasićenu oleinsku kiselinu (65-85%) zbog koje je ono najzdravije i ujedno najstabilnije ulje te koja mu pomažu da štiti HDL kolesterol ("dobri kolesterol"), a smanjuje LDL ("loši kolesterol"). 

Rajčica sadrži pigment likopen, snažan antioksidans koji pomaže u prevenciji zloćudnih bolesti i protiv preranog starenja. Zanimljivo je da ga u prerađevinama rajčice ima nekoliko puta više nego u svježoj rajčici. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač