Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Za samo 4.000 kn napravio je sinu 'pravu Hobit kućicu za igru'

Za samo 4.000 kn napravio je sinu 'pravu Hobit kućicu za igru'
1

Za svoj su projekt, rekli su supružnici Will i Laurel, imali vrlo skroman budžet od oko 4.000 kn, no to ih nije spriječilo da za sina izgrade ovo bajkovito mjesto

U lifestyle emisiji Channel 4 televizije 'George Clarke's Amazing Spaces' nedavno je gostovao bračni par iz Suffolka koji su se pohvalili sa DIY kućicom za igranje za njihovog sina Thomasa

Za svoj su projekt, rekli su supružnici Will i Laurel, imali vrlo skroman budžet - od oko 4.000 kn - no to ih nije spriječilo da uz malu pomoć Willovog oca izgrade ovo inspirativno, bajkovito mjesto za igru i odmor.

Par je troškove dodatno smanjio koristeći neke prirodne materijale koji su im bili dostupni, poput recikliranih krošnji stabala i starih božićnih drvca - a rezultat je, kažu, 'Hobit kuća za igru i odmor' - kako tepaju ovoj drvenoj dječjoj oazi.

- Nadahnjujuće i čarobno - komentirala je jedna osoba drvenu kućicu na Twitteru, a netko je napisao kako 'dugo nije vidio ljepši prostor za igranje', te kako je dječak Thomas 'sigurno sretan što su se tata i djed tako potrudili'.

Fantasy kućica rustikalnog dizajna oduševila je i TV voditelja Georgea Clarkea, a mama Lauren je za Daily Mail rekla kako je 'jako ponosna na muža i na svekra', te da je ova kućica sad najveći razlog da obitelj ostane živjeti gdje su sada. 

'Preuredila sam spavaću sobu i tako sam se riješila nesanice'
'Preuredila sam spavaću sobu i tako sam se riješila nesanice'

- Ako budemo selili, ova Hobit kućica ide s nama - rekla je. 

Clarke je razgledavajući zaključio kako unutrašnjost nije ništa manje impresivna od fasade pa je kad je ušao rekao da mu se 'čini  kao da gleda slike iz neke knjige bajki'.

-  Doista je romantično i čarobno, prava dječji raj u vrtu  - rekao je, a tata Will očito je u izgradnji pazio na svaki detalj.

 Tako je Thomasu unutra napravio i mali sklopivi drveni krevet koji na donjoj strani ima crnu ploču za crtanje i pisanje - da dječak može na istom mjestu biti kreativan ali i odspavati ako mu dođe.  

Među 300 stabala masline 'čuči' samoodrživa kućica od 42 kvadrata: Ovdje je duša u miru
Među 300 stabala masline 'čuči' samoodrživa kućica od 42 kvadrata: Ovdje je duša u miru

- Imali smo sreće je su nam mnogi željeli pomoći pa smo dobili neke sitnice i nešto materijala - rekao je tata Will koji je na cijeli ovaj projekt potrošio, kaže, točno 4.000 kn (479 funti).