Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Za prekrasne usne: 10 pravila uz koja će ruž uvijek biti super

Za prekrasne usne: 10 pravila uz koja će ruž uvijek biti super
1

Ruž se uvijek bira prema boji usana, a ne puti, osim ako želite postići "nude look". Nanosite ga od sredine usana, a rubove ublažite i "omekšajte" tapkanjem prstima

VIDEO

Ako želite da vaš ruž izgleda savršeno, njegujte svoje usne redovito. To znači da bi najmanje dva puta na tjedan trebalo napraviti nježni piling od mješavine soli i maslinovog ili bademovog ulja, a nakon toga obavezno nanijeti balzam. Balzam će ublažiti crvenilo i nahraniti usne pa će se one brže oporaviti. 

Hidratantni ruževi umjesto svjetlucavih

Izbjegavajte svjetlucave nijanse jer mogu djelovati jeftino, a osim toga naglašavaju sitne bore oko usana. Umjesto njih izaberite hidratantne ruževe jer će uz njih usne izgledati punije i sjajnije. Jedini problem jest što ne traju dugo pa ih stalno treba nanositi, tvrde vizažisti. 

Ruž se bira prema boji usana, a ne boji tena

Boju ruža birajte prema boji usana, a ne tena. Ženama s blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse i boje koralja, crvenkastim usnama pristaju ružičasti i narančasti tonovi, dok tamnim usnama najbolje stoje boje burgundije i narančasto-crvene nijanse.

Nude look - iznimka u svijetu ruža

Kada je "nude look" u pitanju pravila se okreću i tada se nijansa ruža bira prema puti. Najljepši tonovi za popularni nude su tek nijansu svjetliji ili tamniji od vaše puti. Blijedoj puti pristaju nježnoružičasti tonovi, a maslinastom i žućkastom tenu boje pijeska. 

Crveni tonovi djeluju prirodnije od plavih

Izbjegavajte plave i tamnoljubičaste podtonove jer djeluju neprirodno i mogu vas postarati. Umjesto njih birajte nijanse burgundije i tamnocrvene tonove jer izgledaju prirodno i zdravo. Također, ako imate male usne, mat ruž nije najbolji izbor za vas jer će ih vizualno smanjiti, savjetuju vizažisti. 

Olovka se treba slagati s bojom usana

Olovka više nije obavezan dio svake makeup torbice, a današnji ruževi više se ne razlijevaju. No ako je se ne želite odreći, imajte na umu da se ona treba slagati s bojom usana, a ne s bojom ruža. Na taj ćete način izbjeći neprirodan look. 

Rubove ublažite prstima

Budite pažljivi pri nanošenju ruža ali zaboravite na preveliku preciznost. Ruž će izgledati prirodnije ako ublažite rubove zato ih jednostavno razmažite prstima. 

Uvijek krenite od sredine

Postoje pravila i kako treba nanositi ruž. Krenite od sredine pa prema rubovima, a nikad obrnuto jer biste mogli izobličiti njihov prirodni oblik, tvrde vizažisti.

Nemojte pretjerivati 

Ako ne želite da vaš ruž izgleda preteško, nanesite ga samo na donju usnu. Nakon toga spojite usne i prstima razmažite ostatak. Želite li spriječiti da ruž završi na zubima, između usana stavite maramicu koja će upiti višak.

Uz maramicu ruž traje dulje

Želite li da vaš ruž traje dulje, nanesite prvo jedan sloj i potom na usne stavite maramicu koja će upiti ostatak. Upravo ćete tim postupkom stvoriti podlogu, a drugi sloj ruža dodat će završni sjaj.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu