Lifestyle

Komentari 0

Za sivu i umornu kožu idealan tretman je kućni piling tijela

Za sivu i umornu kožu idealan tretman je kućni piling tijela

Ova formula zapravo je mehanički eksfolijant, što znači da fizički odstranjuje sloj mrtvih stanica s površine kože, a među popularnijim prirodnim sastojcima su šećer i sol, koje možemo i sami dodati u formulu

Ovaj tretman idealan je za brzo, vidljivo osvježenje kože, a treba ga birati ovisno o tipu kože tijela, je li ona osjetljiva ili ne.

- Prije pilinga namočite kožu, a onda malom količinom trljajte, cirkularnim pokretima, ne duže od pola minute - savjetuje liječnica Deanne Mraz Robinson iz New Yorka.

Potom treba isprati piling s kože, lagano toplom vodom.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Ako je koža osjetljiva, piling joj može naškoditi. Takvoj koži potrebna je hidratacija, a liječnica predlaže formule s ceramidima, vitaminom E i hijaluronskom kiselinom, koje čak možemo pronaći i kao sastojak u pilingu za osjetljivu kožu.

Idealno je piling tijela raditi jednom tjedno, ako koža nije previše isušena ili osjetljiva.

Popularne čestice u ovom tipu formule su i sitne ljuske prirodnog porijekla, kao što je orah, a kod kuće sami možemo složiti piling od šećera ili soli, koje dodajemo u bazno ulje.

Piling s uljem dat će koži dodatnu mekoću, naročito ako rijetko njegujemo kožu tijela.

Koža tijela zna biti perutava, ne samo radi toga što je prekrivena danima, već i radi umjetnog tekstila s kojim je često u kontaktu. U tom slučaju piling će je osvježiti brzinski i skinuti sloj mrtvih stanica.

Nakon pilinga obavezna je njega formulom za hidrataciju, piše Healthline.

Najčitaniji članci