Obavijesti

Lifestyle

Komentari 65

Za spas veze: Dopustila sam da ima ljubavnicu, on je sretan...

Za spas veze: Dopustila sam da ima ljubavnicu, on je sretan...
1

Nisam htjela da se on odrekne nečega u čemu uživa iako je bio voljan da me ne izgubi. Zato on ima ljubavnicu koju vidi jednom u dva mjeseca na sat vremena, ispričala je anonimna žena

VIDEO

Kad su u pitanju ljubav i seks, većina se parova, kako kaže seksologinja Tracey Cox, drži poznatog i tradicionalnog modela odnosa zajedničkog života i općenito se ponašamo u ljubavi kao naši prijatelji i članovi obitelji.

Ali ne moraju se svi pridržavati 'pravila' - a ne bi ni trebali.

- Baš kao što je svaka osoba jedinstvena, tako su i odnosi, a ponekad da bi stvari funkcionirale morate razmišljati 'izvan okvira' - kaže Cox.

Ispričala je tri slučaja svojih klijenata koji su se usudili razmišljati i raditi drugačije. 

ŽIVIMO ODVOJENO, ALI SMO SKUPA KAO PAR

- Volim ga i on voli mene ali ne možemo živjeti zajedno. Jednostavno smo previše različiti. Ja volim spontano živjeti, a on red. Izbirljiv je prema hrani, dok ja jedem što god ima u hladnjaku. On je uredan, ja sam neuredna. 

- Izlazili smo dvije godine i odlično smo se slagali, ali kad smo se uselili skupa svađali smo stalno. Prekinuli smo, ja sam se odselila, a onda smo se počeli opet viđati - ispričala je djevojka. 

Nakon kluba 'malih' pokrenuta je i stranica za one obdarene
Nakon kluba 'malih' pokrenuta je i stranica za one obdarene

Cox kaže da oko deset posto parova u Velikoj Britaniji živi odvojeno, ali su u vezi kao par koji živi odvojeno vlastitim izborom.

- Ako seks nije dostupan 24/7, želite ga još više - priča Cox za Daily Mail i ističe da su neki parovi potpuno kompatibilni po ključnim, važnim karakteristikama, ali sukobljavaju se u svakodnevnim stvarima zbog kojih zajednički život postaje pakao. Zato uspostave alternativni model odnosa koji im odgovara.

DOPUŠTAM MU NEKE SEKSUALNE 'PERVERZIJE'  - ALI BEZ MENE

Otprilike šest mjeseci nakon što smo se upoznali, suprug mi je priznao da voli dominirati ženama i tjerati ih da izvršavaju neke ponižavajuće zadatke. Pokušala sam raditi s njim ono što mu se sviđa, ali mi se uopće nije svidjelo, ispričala je žena koja kaže:

- Nisam htjela da se on odrekne nečega u čemu uživa iako je bio voljan da me ne izgubi. Zato on ima ljubavnicu koju vidi jednom u dva mjeseca na sat vremena. Ne seksaju se, nema ljubljenja, dodirivanja genitalija ni penetracije. Ponekad će on masturbirati ispred nje, ali ona ni pod kojim uvjetima njega ne dira - ispričala je.

Solo u 40-ima: Problemi koji 'stopiraju' pronalazak ljubavi
Solo u 40-ima: Problemi koji 'stopiraju' pronalazak ljubavi

Kaže da, baš zato što mu je nešto od toga dopustila on joj nije ništa radio 'iza leđa', a situacija joj ne smeta je jer 'zna da razlog nije što nju ne smatra seksepilnom'.

- Ne govorim o tome nikome, ali to je dio njega. Ako ga želim, moram to prihvatiti. A on uživa i u 'normalnom' seksu sa mnom - priča žena.

Cox kaže da neki jednostavno bez onog što im se sviđa i što ih uzbuđuje, te da je ponekad bolje takvog nekog pustiti, nego mu uskraćivati ono što mu treba. Jer, ta osoba onda ne uživa u seksu uopće ili će se osjećati uskraćeno za mnoga seksualna zadovoljstva ako joj se uskrati ono što voli.

- Neki to ne mogu, ali dopuštenje partneru da zadovolji ono što mu se sviđa bez vas može biti dobro rješenje u ovakvoj situaciji. A ako ne, možda se možete naći negdje 'na sredini' - rekla je Cox.

SPRIJEČILA SAM SUPRUGOVU AFERU S KOLEGICOM

Moj je suprug imao kolegicu s kojom je bio jako blizak, što mi u početku nije smetalo jer sam već po njenoj fotki zaključila da nije njegov tip. Često je pričao o njoj i znala sam da ponekad odu skupa na ručak, ali nisam se osjećala ugroženo dok nije počeo kasnije dolaziti s posla, ispričala je anonimno jedna žena.

Ona kaže da bi joj suprug rekao da je 'bio na piću s par ljudi s posla', ali da je uvijek znala da je zapravo bio samo s njom. A kad je tu ženu prestao spominjati kaže, znala je da je 'vrag odnio šalu'.

.- Kad bi se samo spomenulo njeno ime, na licu sam mu mogla vidjeti da su mu se osjećaji promijenili - priča.

A umjesto da sjedi i promatra kako se njih dvoje zaljubljuju, odlučila je nešto poduzeti. Tako se jedan dan dotjerala i otišla dragog iznenaditi.

- Bili su zajedno u kafiću i razgovarali. Prišla sam im i rekla njemu: "Bok! I mislila da ću te ovdje naći", a onda se nagnula i poljubila ga, te njoj pružila ruku i predstavila se - priča.

Sad alone female in bar. Jealousy backdrop

- On je izgledao šokirano, a ja sam sjela pokraj nje, nasuprot svog muža, i pustila ga da nas u sebi uspoređuje - kaže. Prema njoj je bila pristojna i 'draga', postavljala joj pitanja o njenom životu, a sve bez imalo ljubomore. .

Nakon 15-ak minuta kolegica se ispričala da mora ići, a on je svoju ženu pogledao i rekao joj:"Jako mi je žao. Ne znam što sam mislio". Od tada je, kaže ona, među njima sve u redu.

Cox kaže da je suočavanje s potencijalnim ljubavnikom partnera jedna od najvažnijih stvari koju možemo učiniti da spriječimo kemiju među njima.

- Razvijanje simpatija prema nekome s posla, tvrdi ona, je često, a vrlo lako ode u nešto 'nedopušteno', bez da itko razmišlja o posljedicama. Zato je ponekad dovoljno nekome samo osvijestiti što bi s tim napravio. I što bi izgubio - zaključila je seksologinja Cox.
 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja