Lifestyle

Komentari 2

Za vikend besplatan ulaz u tvrđavu Barone i dio muzeja

Za vikend besplatan ulaz u tvrđavu Barone i dio muzeja

Svaki vikend u veljači ulaz će biti besplatan u tvrđavu Barone u Šibeniku, a Rijeka će ovu subotu proslaviti to što je postala Europska prijestolnica kulture. Tu je prijedlog i gdje otići na jahanje...

Noć muzeja po Hrvatskoj

Danas 31. siječnja imate priliku zaviriti u muzeje diljem zemlje koji će svoja vrata otvoriti iznimno do kasnih noćnih sati.

- U 2020. godini održat će se petnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. Stoga je važno jubilarnu Noć muzeja povezati s dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine - stoji na internetskoj stranici Noć muzeja gdje možete pronaći sve detalje kao i sve muzeje koji će otvoriti svoja vrata po gradovima u Hrvatskoj.

POPIS MUZEJA U ZAGREBU:

U Splitu će Noć muzeja biti organizirana na 24 lokacije, od Muzeja grada Splita do Zvjezdanog sela Mosor, a sve detalje, kao i u kojim još gradovima je organizirana, provjerite OVDJE

Rijeka - Europska prijestolnica kulture

Ovaj grad postao je Europska prijestolnica kulture što će u subotu obilježiti bogatim i zabavnim događanjima koja će se izmjenjivati cijeli dan.

- U središnjem programu otvorenja "Opera Industriale" u Riječkoj luci uz zvuk, glazbu, buku i efekte koji nastaju kombinacijom svjetlosti i tame, Rijeka će, pred očima Europe, odati poštovanje svojim radnicima, umjetničkoj avangardi i tradiciji kraja koji je okružuje - stoji na službenoj Facebook stranici događanja gdje možete pronaći detalje.

- U organizaciju otvorenja Europske prijestolnice kulture uključen je izuzetno velik broj ljudi i zahvaljujući njihovu angažmanu Rijeka 1. veljače 2020. nudi preko 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje. Program se odvija na preko 30 lokacija u središtu Rijeke i u njemu nastupaju brojnu glazbenici, DJ-i, dramski umjetnici, vokalisti, djeca, umirovljenici… - stoji na internetskoj stranici rijeka2020.eu na kojoj možete pronaći sve detalje. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Šibenik, tvrđava Barone

Tvrđava Barone ovih je dana proslavila svoj četvrti rođendan. Svake godine tom prigodom omogućuju posjetiteljima besplatan ulaz na prostor tvrđave tog vikenda, ali ove godine su to proširili na cijelu veljaču, potvrdili su nam iz njihovog ureda. Svaki vikend u veljači ulaz će biti besplatan na tvrđavu Barone, a radno vrijeme subotom i nedjeljom je od 9 do 16 sati.

Šibenik: Tvrđava Barone

Na službenoj Facebook stranici tvrđavu su opisali ovako:

,Na brdu Vidakuša, 80 metara nad gradom, još u davnoj 1646. godini smjestila se tvrđava Barone. S trima ostalima šibenskim tvrđavama čini jedinstven obrambeni sustav grada Šibenika koji je stoljećima odolijevao neprijateljima grada, a danas predstavlja iznimnu spomeničku vrijednost prepoznatu diljem Europe.

Projektom Revitalizacije, koji je trajao od 2014. do 2016. godine, Tvrđava Barone postaje prepoznatljivi spomenik kulturne baštine u gradu Šibeniku, svakodnevno dostupan posjetiteljima, koji promovira revalorizaciju i revitalizaciju hrvatskih kulturnih dobara. Jedinstvena turistička atrakcija, koja kombinira prošlost, sadašnjost i budućnost prikazujući okolnosti presudnog povijesnog trenutka kroz visoku tehnologiju, ujedno promovirajući slavnu mediteransku prehranu i način života.'

POGLEDAJTE VIDEO (Pogled na Šibenik s Tvrđave Barone):

Druženje s konjima i jahanje

- Ako volite konje ili biste ih tek željeli upoznati, onda ste na pravom mjestu. Naše druželjubive četveronožne ljubimce možete ili samo pomaziti ili uživati u jahanju, bilo u manježu, bilo u panoramskoj turi oko jezera. Vješte jahače uputit ćemo na obližnji savski nasip kojim mogu dogalopirati i do zagrebačke metropole - stoji na internetskoj stranici Camp Zagreb gdje se može iskusiti jahanje na konjima.

- Za rezervaciju termina za jahanje u manježu ili na terenu, ili za prijavu u školu jahanja, obratite se našem osoblju na recepciji - dodali su.

Nalaze se u Rakitju kraj Zagreba, Jezerska 6, a više informacija i kako ugovoriti jahanje, pronaći ćete OVDJE

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci