Lifestyle

Komentari 2

'Zabranite na poslu razgovore o Ligi prvaka, isključuju žene'

'Zabranite na poslu razgovore o Ligi prvaka, isključuju žene'

Direktorica Instituta za menadžment Chartered u Velikoj Britaniji, upozorila je da takve sportske diskusije često isključuju žene i vode do 'nekontroliranog' ponašanja

Zaposlenici bi trebali spriječiti svoje kolege kada oni počnu pričati o nogometu na radnom mjestu, zaključili su iz jednog menadžerskog instituta, prenosi Standard.co.uk.

Ann Francke, direktorica Instituta za menadžment Chartered u Velikoj Britaniji, upozorila je da takve sportske diskusije često isključuju žene i vode do 'nekontroliranog' ponašanja.

- Mnoge se žene osjećaju izostavljeno - izjavila je za BBC.

- One možda ne prate te sportove i ne sviđa im se da budu uvučene u njega, ili da su isključene zato što se priča o temi s kojom nisu upoznate - dodala je.

Naglasila je kako nema ništa protiv sportskih entuzijasta, ali napominje da je problem što mnogi nisu 'nabrijani' na sport.

Novinarka Jacqui Oatley nije se složila s njezinim mišljenjem i u jutarnjem programu BBC-ja rekla je  kako je to 'grozna ideja'.

- Ako zabranite sitni razgovor o nogometu ili nekom sportu, zapravo ćete otuđiti kolege koji možda imaju zajedničke interese. Ovo je smiješno - pretpostavka da žene ne vole nogomete ili da bi htjele da drugi prestanu pričati o njemu je glupa - poručila je.

- Umjesto toga se radije bavite razlikama u plaćama između muškaraca i žena ili uznemiravanjima na radnom mjestu - kazala je kolegici.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci