Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zadržite mladolik izgled: Sedam indonezijskih trikova s kojima ćete usporiti starenje kože

Zadržite mladolik izgled: Sedam indonezijskih trikova s kojima ćete usporiti starenje kože

Rižino brašno, papaja i kozje mlijeko samo su neki od sastojaka koje Indonežanke koriste kako bi zadržale mladolik izgled. Ono što je kod njih također bitno je masaža tijela

VIDEO

Svaki narod ima svoje savjete i tajne ljepote. Indonezijski tretmani imaju drevne korijene i postupke koji se koriste stoljećima. Žene s 53 godine mogu izgledati kao da imaju 35 godina, a blogerica Puspa Dewi je odličan primjer za to.

POGLEDAJTE VIDEO: Bizarni anti-age tretmani

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

U nastavku pogledajte kojih sedam rutina se pridržavaju Indonežanke kako bi što dulje ostale mladolikog izgleda.

1. Korištenje rižinog brašna

Osim što koriste rižino brašno pomiješano s vodom kao masku za lice, Indonežanke izrađuju i posebne pilinge za tijelo. Pasta za piling izrađena je od mljevene riže, đumbira, oraha, korijena kurkume, cimeta i praha sandalovine. Sve sastojke morate samljeti zajedno. Ovaj prirodni piling omekšava i čisti kožu, ali ga koristite samo na tijelu.

7 super savjeta kako spriječiti nastajanje bora dok spavate
7 super savjeta kako spriječiti nastajanje bora dok spavate

2. Prevencija strija

Na Baliju pokušavaju njegovati svoje tijelo njegom od glave do pete. Mnogo je lakše spriječiti strije nego se kasnije boriti s njima. Jedan od najpopularnijih rituala je primjena balijske maske za trbuh. To uključuje mljevenu rižu i 'kencur', korijen sličan đumbiru koji se kod nas naziva aromatični đumbir. Ovi sastojci pomažu kod elastičnosti kože. Često nakon poroda žena dobije masažu tijela biljnim oblogom koji se stavlja na trbuh.

3. Korištenje papaje i sjemenki papaje za kožu

Indonežanke koriste pasiranu papaju sa ili bez mlijeka i nanose je izravno na lice kako bi im koža zablistala. Također, kako bi se riješile tamne boje kose i spriječile njezino oštećenje, samelju sjemenke papaje i rade smjesu s vodom. Zatim ovu pastu nanesu na kosu, drže je jedan sat i isperu je.

4. Korištenje kozjeg mlijeka za kupanje

Kozje mlijeko je bilo korišteno u drevnim kupalištima za ljepotu koje su koristile princeze od Jave. Ono pomaže u održavanju mlade i meke kože. Žene su dodavale kozje mlijeko u svoju kupku i sjedile u njoj 30 minuta, a zatim su isprale mlijeko.

5. Izrada kremastih kupki

U Indoneziji je kremasta kupka omiljeni tretman za kosu. To nije kupanje kremom, već dug postupak. Prvo se na kosu nanese maska od avokada, a zatim se kosa pari. Nakon toga dolazi lagana masaža tjemena, vrata i ramena. Postupak završava pranjem kose i feniranjem.

Krem kupka nije samo tretman opuštanja, već pomaže kosi da bude jaka i zdrava te je štiti od loših učinaka kemikalija.

Užurbani život i stres lako mogu pojačati tjeskobu i skratiti san
Užurbani život i stres lako mogu pojačati tjeskobu i skratiti san

6. Masaža dva puta tjedno

Masaža je za Indonežane neophodna za zdravlje i mladost. Osnivačica modne marke Nonita Respati kaže da čak ima i svoj beauty režim. Osim manikure i pedikure, ide jednom tjedno na maske za lice, odlazi na tretmane za kosu te obavezno na masažu tijela dva puta tjedno.

7. Zračite srećom

Jedna od najpopularnijih blogerica u Indoneziji koja izgleda kao da joj je 35, a zapravo ima 53 godine, otkrila je svoju tajnu mladosti. Naime, što je starija, to je sretnija. Sreća pomaže u očuvanju unutarnje i vanjske ljepote. Više se smiješite i volite sebe, piše Bright Side.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto
ZNAJU ZAŠTO...

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto

Jeste li ikad primijetili kako konobari u restoranima često predlažu da uzmete posebnu ponudu dana? No njihovi razlozi mogu biti više ekonomski nego kulinarski

Dnevni horoskop za četvrtak 9. svibnja: Biku zavođenje ide od ruke, Lava čeka zanimljiva kava
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za četvrtak 9. svibnja: Biku zavođenje ide od ruke, Lava čeka zanimljiva kava

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 9. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.
PET SRETNIKA

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.

Ako je riječ o ljubavnoj suši, određenim će se znakovima sreća ipak nasmiješiti - riječ je o onima koji će uskoro uživati u novoj, prekrasnoj romansi