Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zajedno s djecom: Pisanice obojite uz pomoć limuna i čaja

Zajedno s djecom: Pisanice obojite uz pomoć limuna i čaja
1

S djecom možete izraditi i jednostavne uskrsne dekoracije od plastelina i gline. Za ukrašavanje jaja mogu dobro doći i raznobojne vrpce, koje će u kombinaciji sa salvetama u boji jaja pretvoriti u zečeve

VIDEO

Bojenje pisanica možete jednostavno pretvoriti u obiteljsku zabavu u koju će biti uključeni i najmlađi. 

Najšarenije boje možete dobiti od ostataka voća i povrća za kašice koje pripremate djeci. Prirodno bojene pisanice zdravije su od obojenih umjetnim bojama, a i sam proces je vrlo zabavan.

Tako ćete žutu boju dobiti kuhajući u vodi s jajima koru od limuna, žute mrkve, čaj od kamilice, korijen celera i koru jabuke zlatni delišes. Plavu boju dat će zrna borovnica, listovi crvenoga kupusa te sok od crnoga grožđa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Običaji za Uskrs 01:32

Ljubičastu boju dobit ćete ako u vodi kuhate cvjetove ljubičice s dvije žličice limunova soka ili čaj od hibiskusa. Listovi špinata ili koprive obojit će jaja u zeleno, a repa, brusnice i maline u ružičasto. Jarkocrvenu dobijete ako u vodu dodate ciklu, sok od nara, sok od rajčice  ili kompot od trešanja.

Za sive pisanice sa srebrnim efektom pomiješajte 8 dcl vode s 800 grama zamrznutih borovnica. Pustite da tekućina dođe do sobne temperature pa procijedite. U tekućinu stavite kuhana jaja, stavite u hladnjak i pustite da se namaču tijekom noći. Na jaja možete staviti i elastične gumice u nekoliko slojeva i tako dobiti raznovrsne šare. 

Imajte na umu da se prirodne boje bolje primaju na bijela jaja. 

POGLEDAJTE JOŠ NEKE PRIRODNE NAČINE BOJANJA JAJA:

S djecom možete izraditi i jednostavne uskrsne dekoracije od plastelina i gline. Za ukrašavanje jaja mogu dobro doći i raznobojne vrpce, koje će u kombinaciji sa salvetama u boji jaja pretvoriti u zečeve. Dovoljno je umotati jaje u salvetu, pričvrstiti je ukrasnom trakom pa od vrhova salvete oblikovati uši. 

Osječanka Mia je Seka Zeko, zove djecu da im uljepša Uskrs
Osječanka Mia je Seka Zeko, zove djecu da im uljepša Uskrs

Od staklenke možete napraviti uskrsnu vazu. Dajte djeci da je oboje u bijelo, a markerom iscrtajte oči, nos i zečje brkove. 

Djecu možete uključiti i u izradu košarica. Omotajte ih krep papirom i na dno stavite umjetnu travu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa