Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Zaljubite se ponovo: Sve što vam treba su avanture u dvoje

Zaljubite se ponovo: Sve što vam treba su avanture u dvoje
1

Održavanje iskre nakon godina ili čak desetljeća zajedničkog života može biti izazovno, ali ne i nemoguće. Sastavite popis stvari koje vas uzbuđuju i iznova se zaljubite u partnera

VIDEO

Jeste li ikada osjećali kao da je vaša veza ušla u neprekidnu kolotečinu? Godinama ste već zajedno i imate osjećaj kao da sve radite iznova i da se vrtite u krug. Nova zajednička i uzbudljiva iskustva i avanture poboljšat će povezanost i vratiti prisnost između partnera. Razlog tome je jednostavan. Kad neko iskustvo prepoznamo kao ugodno, otpuštaju se neurotransmiteri dopamin i norepinefrin te dolazi do povezivanja. Uobičajena rutina izlaska na večeru ili u kino ponekad nisu dovoljni. Da bi se istinski ponovno zaljubili, trebaju vam nove zajedničke avanture koje su uzbudljive. Evo nekoliko savjeta kako rasplamsati staru ljubavnu iskru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42

1. Sastavite popis želja

Isprobavanje egzotične hrane, trčanje, ples ili putovanja? Na komad papira napišite pet stvari koje su za vas najuzbudljivije. Tražite od partnera da učini isto. Podijelite svoje zapise i pokušajte pronaći načine kako da zajednički uživate u hobijima s popisa.

2. Plan zajedničkog 'pothvata'

Zajednički ste izabrali avanturu s popisa. To može biti putovanje ili provođenje noći u nekom otmjenom hotelu kako bi ste probudili seksualnu požudu. Što god bilo, razradite plan. Razgovor o tome potaknut će vas na razmišljanje o nadolazećoj avanturi. Time ćete stvoriti napetost i više ćete se radovati nadolazećem događaju. 

3. Zajedno učinite nešto zastrašujuće

Bez obzira idete li na vlak smrti ili gledate neki dobar horor film, ova vrsta zajedničkog iskustva pridonijet će povezivanju. Ništa nije tako strašno ako ste zajedno, zar ne? Skupa izađite iz zone udobnosti.

Kada ste jedno uz drugo u strašnim trenucima to stvara osjećaj međusobne sigurnosti i povjerenja što vas ponovno povezuje s partnerom.

5 jezika ljubavi koje svi moraju znati: Neki žude za dodirom...
5 jezika ljubavi koje svi moraju znati: Neki žude za dodirom...

4. Zajedno se uključite u aktivnosti s djecom

Ako imate djecu, zajednički se pridružite njihovim aktivnostima. Stvorit ćete osjećaj ponosa i uzbuđenja jer su djeca nešto što vam je najviše zajedničko. Skupa odite na djetetovu nogometnu utakmicu ili se jednostavno igrajte s njima.

Bit ćete ponosni na vaše dijete, bilo da se radi o natjecanju, nastupu ili o najnovijem školskom projektu u kojem je sudjelovalo, zajedničko sudjelovanje pridonijet će prisnosti. Odnosi su divni, ali često zahtijevaju posao. Održavanje iskre nakon godina ili čak desetljeća zajedničkog života može biti izazovno, ali ne i nemoguće.

Ako budete spremni i iskreni za rješavanje problema s partnerom, na kraju ćete ih lakše prevladati. Možda će biti potrebno da zajedno napravite smišljeni plan, ali zajednička razmjena novih i uzbudljivih iskustava može vam pomoći da obnovite romansu, kaže Psychology Today. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:09
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća